Ναι μεν αλλά από ΔΝΤ για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ τόνισε πως η έκδοση του 5ετούς ομολόγου είναι «ασφαλώς πολύ καλή είδηση όσον αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές»

«Πολύ καλή είδηση» χαρακτήρισε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικών Υποθέσεων και Κεφαλαιαγορών του ΔΝΤ, Χοσέ Βινάλς, προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ τόνισε πως η έκδοση του 5ετούς ομολόγου είναι «ασφαλώς πολύ καλή είδηση όσον αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».

Συμβούλευσε, όμως, τους αξιωματούχους όλης της Ευρωζώνης ότι είναι «πολύ σημαντικό να υπάρχουν αποτελέσματα των πολιτικών σε όλα τα μέτωπα». Ο κ. Βινάλς προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο να τελειώσει με απογοήτευση το «ράλι» στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς, όπως εξήγησε, οι επενδυτές δανείζουν τώρα τις χώρες της με επιτόκια τα οποία υπονοούν ότι η πλήρης ανάρρωση της περιοχής θα επιτευχθεί χωρίς προβλήματα.

«Βλέπουμε πολλές ενδείξεις που θα τις αποκαλούσα "τιμολόγηση της τελειότητας"», εννοώντας την τιμολόγηση πολύ καλών μελλοντικών αποτελεσμάτων. «Υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει απογοήτευση, εάν τα αποτελέσματα δεν είναι τέλεια», ανέφερε το στέλεχος του ΔΝΤ.

Ο κ. Βινάλς εκτίμησε ότι η απόδοση των 10ετών ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης θα αυξηθεί, καθώς θα αυξάνονται τα επιτόκια στις ΗΠΑ. «Είναι δύσκολο να πει κανείς (εάν θα συμβεί αυτήν τη φορά), αλλά με βάση την ιστορική εμπειρία μπορούμε να πούμε ότι όταν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια έχουν αυξηθεί σημαντικά στις ΗΠΑ, τότε ακολουθούν αυξήσεις των επιτοκίων και αλλού, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες οικονομίες και την Ευρώπη», δήλωσε.

 

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ