Σταϊκούρας: Δεν εξετάζονται μειώσεις σε συντάξεις του Δημοσίου

Έγγραφο του αν. υπουργού Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Στη διευκρίνιση ότι δεν εξετάζονται μειώσεις σε συντάξεις του Δημοσίου προχώρησε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 30 Απριλίου.

«Δεν εξετάζεται καμία παρέμβαση προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων που καταβάλλονται από το Δημόσιο» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις.

Η βουλευτής αναφερόταν σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας εξετάζουν το ενδεχόμενο καθιέρωσης του μοντέλου που χρησιμοποιεί η Αυστραλία στο ασφαλιστικό, με το οποίο η σύνταξη συνδέεται με οικογενειακά και περιουσιακά στοιχεία και στηρίζεται ελάχιστα στον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως και στο θέμα αυτό ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθαρίζει ότι όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα περί εξέτασης του αυστραλιανού συνταξιοδοτικού μοντέλου είναι ανυπόστατα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισημαίνει, εξάλλου, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 3865/2010, ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης (βασική και αναλογική) αφορά μόνο τους υπαλλήλους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα (συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης) από 1.1.2015 και εφεξής και μόνο για τον χρόνο υπηρεσίας τους, από 1.1.2011 και μετά.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ