Τέλη του έτους η οριστική λύση για το ελληνικό χρέος

Mέσα Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα πληροφορηθεί ποια θα είναι η τελική λύση, από την οποία, ουσιαστικά, θα εξαρτηθεί και η επόμενη μέρα της

Για το τέλος του 2014 μετατίθενται, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, οι οριστικές αποφάσεις αναφορικά με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Κι αυτό γιατί θα πρέπει να προηγηθεί η τεχνική προετοιμασία του εγχειρήματος, η οποία θα είναι εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία, ενώ υπάρχει και μια ακόμα μεγάλη εκκρεμότητα, η οποία θα πρέπει να λυθεί, πριν αποφασισθεί το τελικό βήμα.

Ο λόγος αφορά στο πανευρωπαϊκό στρες τεστ που ετοιμάζει για τον προσεχή Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Θα συμπεριλαμβάνει και τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, οπότε, είναι εύλογο, αν δεν βγουν και τα δικά τους αποτελέσματα δεν θα μπορεί να οριστικοποιηθεί το ύψος του χρέους.

Γι' αυτό και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα – αφού έχουν περάσει αρκετές φορές από αυτή τη διαδικασία πλέον – ότι μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου δεν θα μπορεί να υπάρχει τίποτα το οριστικό ως προς αυτό το θέμα.

Ωστόσο, μέσα Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα πληροφορηθεί ποια θα είναι η τελική λύση, από την οποία, ουσιαστικά, θα εξαρτηθεί και η επόμενη μέρα της, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και όχι μόνο.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ