«Αυγή» κατά Lifo, Athens Voice: «Είστε στρατευμένοι!»

«Αποδεικνύουν μία στράτευση που θα ζήλευαν και οι εγκέφαλοι του γνωστού βίντεο της ΚΝΕ»

Επίθεση στις free press εφημερίδες Lifo και Athens Voice εξαπολύει σήμερα η Αυγή με το κεντρικό της άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «Τι ψηφίζει η Lifo Voice;».

Οπως αναφέρει το άρθρο «οι δύο μεγαλύτερες δωρέας εφημερίδες της Αθήνας θεωρούνται τα λιγότερο πολιτικοποιημένα έντυπα που κυκλοφορούν. Κι όμως ενόψει εκλογών αν και όχι μόνο τότε αποδεικνύουν μία στράτευση που θα ζήλευαν και οι εγκέφαλοι του γνωστού βίντεο της ΚΝΕ, αυτού που προ ημερών ενθουσίασε τον Στόχο».

Ο αρθρογράφος Δημοσθένης Παπαδάτος Αναγνωστόπουλος αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα τονίζει ότι η Lifo είναι ένα «φιλελεύθερο φρι πρες που κάνει διμέτωπο αγώνα – εκλαϊκεύει δηλαδή την προεκλογική γραμμή της ΝΔ».

Επίσης σημειώνει: «Φέτος ενόψει δημοτικών εκλογών πρέπει να προσπαθήσει κανείς για να μην πει τίποτε για τους ανθρώπους που υποφέρουν μέσα στην κρίση. Για τους άστεγους και τα συσσίτια αλλά και για τα δίκτυα αλληλεγγύης, για τα λουκέτα που πολλαπλασιάζονται όσο οι μισθοί πέφτουν και οι τράπεζες πιέζουν, αλλά και για τους δημιουργικούς ανθρώπους που αντιστέκονται. Κι όμως για τους οργανικούς διανοούμενους της απέναντι πλευράς -οργανικούς, ακόμα κι αν (θεωρούν ότι) δεσμεύονται μόνο από τα καπρίτσια, τις «ενοράσεις» και τους μικρούς-μεγάλους ναρκισισμούς τους- προεκλογική ατζέντα είναι μόνο ό,τι συζητούν μεταξύ τους. Ή ό,τι παλεύουν να κατοχυρώσουν ως ατζέντα οι εκλεκτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι λοιπόν ο Αρης Σπηλιωτόπουλος να ασχοληθεί με την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, το θέμα απασχολούσε μόνο τη Χρυσή Αυγή. Θέτοντας όμως ζήτημα τζαμιού από το τίποτε ο υποψήφιος της ΝΔ φάνηκε να κεντρίζει ευαίσθητες χορδές και πέραν της σεσημασμένης ακροδεξιάς».

Και καταλήγει: «Μία σκηνή φιλελεύθερων εντύπων αλλά και των δημοσιολογούντων θαμώνων τους – αυτών που μέχρι πρότινος έβρισκαν την Αριστερά πολύ κομφορμιστική και συντηρητική για τα γούστα τους – αναζητά το χαμένο πάθος στην πολιτική, σε ό,τι παθιάζει τους ορκισμένους εχθρούς των φιλελεύθερων. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ομως ακόμα και με πολιτισμικούς όρους το συρρικνούμενο Κέντρο δείχνει μία ροπή στον εξτρεμισμό, ενάς επιπλέον λόγος που πνέει τα λοίσθια». 
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ