Βρετανία: Κόμης πουλάει… βουνό για να πληρώσει το φόρο κληρονομίας!

Το αντίτιμο ανέρχεται στα 2,12 εκατ. ευρώ – Ο τυχερός που θα το αγοράσει θα πάρει και τον τίτλο του Λόρδου

Στο εθνικό πάρκο της Λέικ Ντίστρικτ, στη βορειοδυτική Αγγλία, προσφέρει προς πώληση ένα ολόκληρο βουνό ένας Βρετανός αριστοκράτης για να μπορέσει να πληρώσει το φόρο κληρονομιάς από την περιουσία που του άφησε ο πατέρας του.

Το όρος Μπλενκάθρα, ύψους 869 μέτρων, είναι πολύ γνωστό στους λάτρεις της φύσης και, εδώ και 400 χρόνια, αποτελεί το καμάρι της οικογένιεας Λόουθερ. «Θα είναι πραγματικά μια μεγάλη απώλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του βουνού, Χιού Λόουθερ, κόμης του Λονσντέιλ, εξηγώντας στο BBC γιατί κατέληξε στην απόφαση να πωλήσει αυτό το «κόσμημα» έναντι 1,75 εκατ. λιρών (περίπου 2,12 εκατ. ευρώ).

Έτσι ελπίζει να ξεληρώσει ένα μέρος από το χρέος του ο κόμης, από τα 9 εκατομμύρια λίρες που χρωστά στην εφορία ως φόρο κληρονομιάς, μετά το θάνατο του πατέρα του, το 2006.

Ο κ. Λόουθερ υποστηρίζει ότι το ποσό που ζητά δεν είναι μεγάλο, δεδομένου ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του βουνού θα αποκτήσει ταυτόχρονα τον τίτλο του «Λόρδου» του υποστατικού Θρέλκιλντ και το δικαίωμα βοσκής για 5.471 προβατίνες, 732 αρνάδες (προβατίνες λίγων μηνών) και 200 αρνιά.

Ο Τζον Ρόμπσον, ο μεσίτης που ανέλαβε να πουλήσει το βουνό, είπε ότι το Μπλενκάθρα αποτελεί «ευκαιρία ζωής» καθώς πρόκειται για το «κόσμημα της Λέικ Ντίστρικτ», του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου της Αγγλίας.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ