Μαύρες προμήθειες από ξενοδοχεία για κούρσες ταξί καταγγέλλουν οι ταξιτζήδες

Στο στόχαστρό τους τα ανοιχτά κόκκινα λεωφορεία και τα τουριστικά λεωφορεία – Ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων ζητώντας αυστηροποίηση των ελέγχων ενόψει της τουριστικής περιόδου και καταγγέλλοντας παραβατικές συμπεριφορές.

Στο στόχαστρο των ιδιοκτητών ταξί μπαίνουν τα ανοιχτά κόκκινα λεωφορεία για τα οποία καταγγέλλουν ότι λειτουργούν ως αστική συγκοινωνία και όχι ως τουριστική υπηρεσία αφού σταματούν όπου και όποτε θέλουν και ακολουθούν όποιες διαδρομές θέλουν.

Παράλληλα ζητούν να σταματήσει η άγρα πελατών από συμβατικά τουριστικά λεωφορεία μπροστά από κρουαζιερόπλοια και να υπάρχει πάντα κατάσταση επιβαινόντων «η οποία δεν θα φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή».

Καταγγέλλουν, τέλος, ότι «σε αρκετά ξενοδοχεία της Αθήνας παρατηρείται η υπερχρέωση του τουρίστα για διαδρομές με ταξί. Κι ενώ το ταξί παίρνει τη νόμιμη αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχει κάποιοι καρπώνονται ‘’μαύρη προμήθεια’’ σε βάρος και του τουρίστα και του κράτους».

Με την επιστολή η ΠΟΕΙΑΤΑ κατηγορεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση «για αδράνεια» σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ελέγχους. Παράλληλα κάνει λόγο για «παράδοση της κυβέρνησης στα μεγάλα τουριστικά συμφέροντα» που τείνουν να καταργήσουν όλη την εθνική νομοθεσία.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ