ΟΑΣΑ: Λεωφορείο εξπρές από τον Πειραιά για το Μουσείο της Ακρόπολης

Το συνολικό µήκος της γραµµής είναι 25 χλμ. και ο συνολικός χρόνος περίπου 60 λεπτά. Στη γραµµή θα ισχύει µόνο το ηµερήσιο και το τουριστικό εισιτήριο τριών ηµερών

Στην ίδρυση λεωφορειακής γραφής εξπρές που θα συνδέει τα κρουαζιερόπλοια της ακτής Ξαβερίου με την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, προχώρησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Συγκεκριμένα δημιουργείται η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα Express», η οποία θα πραγματοποιεί κυκλική πορεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τη σχετική απόφαση ελήφθη -μεταξύ άλλων- υπόψη ο «συγκοινωνιακός σχεδιασμός του ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών από τον λιμένα κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά», καθώς και «το αίτημα του Μουσείου της Ακρόπολης για τη διασύνδεση του μουσείου με τον λιμένα κρουαζιεροπλοίων».

Η λεωφορειακή γραμµή θα πραγµατοποιεί τις ακόλουθες στάσεις:

«Αφετηρία – Terminal Χ80», επί της Ακτής Ξαβερίου, µεταξύ των οδών Χατζηκυριακού Μαρίας και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφ. γραµµής 040.
«ΟΛΠ – OLP to Athens», επί της Ακτής Μιαούλη, µεταξύ των οδών Μπότσαρη Μάρκου και Κανάρη, έµπροσθεν του αρ. 81 (στοά).

«Πειραιάς – Pireus Town Centre to Athens», επί της οδού 2ας Μεραρχίας, µεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραϊσκου, περί τα 10 µ. πριν από την υφιστάµενη στάση, αµέσως µετά την έξοδο του µονοπατιού της πλατείας.

«Μετρό Συγγρού-Φιξ / Sygrou-Fix Metro Station» επί της λεωφ. Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

«Ακρόπολη – Akropolis», επί της λεωφ. Συγγρού, µεταξύ των οδών ∆ιάκου Αθ. και Βασ. Όλγας, έναντι του αρ. 6.
«Σύνταγμα – Syntagma», επί της πλ. Συντάγµατος, µεταξύ των οδών Καρ. Σερβίας και Ερµού, µεταξύ του 2ου και 3ου στεγάστρου.

«Ακρόπολη – Akropolis to Piraeus», επί της λεωφ. Συγγρού, µεταξύ των οδών ∆ιον. Αεροπαγίτου και ∆αυίδ Ντεζιέ, έµπροσθεν του αρ. 4.

«Πειραιάς – Pireus Town Centre to Piraeus», επί της λεωφ. Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Πειραιά.
«Πειραιάς – Pireus Town Centre to terminal», επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, µεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Βασ. Γεωργίου Α’, ακριβώς πριν από το µαρµαρένιο δάπεδο του προαυλίου του ∆ηµοτικού Θεάτρου.

«ΟΛΠ- OLP to terminal», επί της Ακτής Μιαούλη, µεταξύ των οδών έναντι Μπότσαρη και έναντι Φλέσσα, περί το 1 µ. πριν από τον στύλο της υφιστάµενης στάσης «Τελωνείο».
«Αφετηρία – Terminal Χ80», επί της Ακτής Ξαβερίου, µεταξύ των οδών Χατζηκυριακού Μαρίας και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφ. γραµµής 040.

Το συνολικό µήκος της γραµµής είναι 25 χλμ. και ο συνολικός χρόνος περίπου 60 λεπτά. Στη γραµµή θα ισχύει µόνο το ηµερήσιο και το τουριστικό εισιτήριο τριών ηµερών.

Το πρώτο δροµολόγιο της γραµµής θα ξεκινά στις 07:00 π.µ και στην αφετηρία θα υπάρχει µόνιµα ένα εφεδρικό λεωφορείο, το οποίο θα δροµολογείται από την ΟΣΥ, σε περίπτωση που παρουσιάζεται µεγάλη επιβατική κίνηση.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ