Ουκρανία: CIA και FBI συμβουλεύουν το Κίεβο

Αυτό αποκαλύπτει η κυριακάτικη Bild

Απειλές για τη ζωή τους δέχονται οι κάτοικοι στην Οδησσό μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αναρτούν στο Διαδίκτυο φιλορώσοι αυτονομιστές, σύμφωνα με το «Kievpost», την ώρα που δημοσίευμα της κυριακάτικης γερμανικής εφημερίδας «Bild» υποστηρίζει ότι πράκτορες της CIA και του FBI συμβουλεύουν την ουκρανική κυβέρνηση για τις επόμενες κινήσεις της ενώ η κατάσταση στα ανατολικά της χώρας παραμένει εκτός ελέγχου.

Ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αναπτυχθεί στο Σλαβιάσνκ, όπου περισσότεροι  από 30 φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις, δήλωσε πριν από λίγο ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ενώ στο Ντονέτσκ τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα.

Πριν από λίγο, η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου στο Ντονέτσκ ανακοίνωσε την «προσωρινή διακοπή» όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Η απόφαση ελήφθη από τις ουκρανικές αεροπορικές αρχές. «Προς το παρόν δεν έχουμε άλλες πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Κι ενώ η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παραμένει εκτός ελέγχου, οι αρχές της Μολδαβίας βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συνέταξε μία «Λευκή Βίβλο» για να αποδείξει στην διεθνή κοινότητα ότι ο κακός της υπόθεσης δεν είναι η Μόσχα αλλά τα ακροδεξιά στοιχεία του Κιέβου.

Σύμφωνα με τη «RiaNovosti», η έκθεση κατηγορεί ευθέως τους ουκρανούς ακροδεξιούς για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η έκθεση περιλαμβάνει κατάλογο «μαζικών» παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από «τις υπερεθνικιστικές, εξτρεμιστικές και νεοναζιστικές δυνάμεις» και έκκληση για «διεθνή αντίδραση» χωρίς προκατάληψη, σε αντίθετη περίπτωση «οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την εδραίωση της δημοκρατίας στην Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η 80σέλιδη έκθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του ισχυρού άντρα του Κρεμλίνου, όπως μεταδίδει το «Russiatoday».

«Η κύρια αποστολή της Λευκής Βίβλου είναι να προσελκύσει την προσοχή στα γεγονότα της διεθνούς κοινότητας και των κυριότερων διεθνών θεσμών, καθώς και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει την δέουσα και χωρίς προκατάληψη προσοχή σε αυτήν την προβληματική», αναφέρεται στο κείμενο, το οποίο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, παρουσιάσθηκε στον Ρώσο πρόεδρο. 
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ