Ελ Σαλβαδόρ: Ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου της χώρας

O Φρανσίσκο Φλόρες κατηγορείται για διαφθορά

Δικαστήριο στο Ελ Σαλβαδόρ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Φρανσίσκο Φλόρες με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της παράνομης διαχείρισης δωρεών.

Η δικαστής Μάρτα Ροσάλες, σε μία συνεδρίαση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, διέταξε ακόμη την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην προέδρου.

Ο Φλόρες, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας αυτής της κεντρικής Αμερικής από το 1999 ως το 2004, πιστεύεται ότι βρίσκεται στον Παναμά.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα ζητήσουν την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Ίντερπολ σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί εγκαίρως ο Φλόρες.

Ο Φλόρες έχει εξαφανιστεί από τις 29 Ιανουαρίου, όταν επρόκειτο να καταθέσει ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση αυτή. Μια ακόμη κατηγορία, αυτής της ασέβειας προς τις αρχές έχει προστεθεί στο κατηγορητήριο εναντίον του, ως αποτέλεσμα της μη παρουσίας του ενώπιον των ερευνητικών αρχών.

Εάν κριθεί ένοχος για τις τρεις κατηγορίες, ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 23 ετών.

Πριν από την εξαφάνισή του, σε βάρος του Φλόρες διενεργείτο έρευνα για την κακή διαχείριση δωρεών ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που είχε λάβει το Ελ Σαλβαδόρ από την κυβέρνηση της Ταϊβάν για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τον σεισμό το 2001.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ