Διευκρινίσεις ΤΑΙΠΕΔ για τον κατάλογο των ακινήτων

Τι λέει το ΤΑΙΠΕΔ για τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του, μεταξύ των οποίων οκτώ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τέσσερις φημισμένες παραλίες, στη Χαλκιδική

Ανακοίνωση σχετικά με τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του, μεταξύ των οποίων οκτώ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τέσσερις φημισμένες παραλίες, στη Χαλκιδική, εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως σημειώνεται, το Ταμείο λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και για το λόγο αυτό ο κατάλογος ακινήτων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα εδώ και δέκα μήνες, ώστε να γνωστοποιείται τι ανήκει στο Δημόσιο και πως πρόκειται να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΤΑΙΠΕΔ, ακολουθώντας την πάγια διαδικασία που προβλέπει ο ιδρυτικός του νόμος (Ν.3986)  για την αξιοποίηση ακινήτων,  αναπτύσσει τα ακίνητα που περιέρχονται σε αυτό με απόλυτα διαφανή και θεσμική διαδικασία, στην οποία καταρτίζεται Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης, τα οποία τίθενται σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια γνωμοδοτεί επ’ αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εξάλλου, στον ίδιο νόμο αναφέρεται ρητά ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση αξιοποίησης η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες είναι ελεύθερη και εξασφαλισμένη.

»Τα τελευταία δύο χρόνια, το ΤΑΙΠΕΔ έχει πετύχει να συμβασιοποιήσει €1,8 δισ. από αξιοποιήσεις ακινήτων που παρέμεναν επί δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα και να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια περίπου €10 δισ. για την ανάπτυξή τους. Τα ακίνητα αυτά, καθώς και το σύνολο σχεδόν των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, παραμένουν εδώ και δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα, ενώ σε πολλά από αυτά παρατηρούνται φαινόμενα καταπατήσεων και παράνομων μισθώσεων, που τα απαξιώνουν και ζημιώνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η συζήτηση για ανύπαρκτα θέματα, αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για το ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ».

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ