Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα τους Taxisnet

Μεγάλες καθυστερήσεις στο taxisnet στη διαδικασία υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τη χρήση 2013. Πού δημιουργείται το πρόβλημα

Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται στη διαδικασία υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τη χρήση 2013 στο taxisnet προκαλώντας για άλλη μια φορά προβλήματα στους λογιστές-φοροτεχνικούς.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες το πρόβλημα δημιουργείται κατά την υποβολή τροποποιητικής περιοδικής δήλωσης ενός μήνα του 2013 στον οποίο αλλάζει το πιστωτικό υπόλοιπο. Για να μεταφερθεί το νέο πιστωτικό υπόλοιπο που προκύπτει με την τροποποιητική περιοδική δήλωση στην επομένη περιοδική δήλωση σημειώνονται καθυστερήσεις που κυμαίνονται από τρεις ώρες έως μία ημέρα και μάλιστα αν μεσολαβούν αργίες την επομένη εργάσιμη μέρα.

Δεδομένου του όγκου των περιοδικών δηλώσεων που πρέπει να υποβάλουν οι λογιστές για τους μήνες του 2013 και των καθυστερήσεων στην ενημέρωση των πιστωτικών υπολοίπων στο taxinet υπάρχει ασφυκτικό πρόβλημα χρόνου στην υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Για αυτό τον λόγο θεωρείται επιβεβλημένο να δοθεί παράταση στην υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ μέχρι τις 30 Ιουνίου, από 31 Μαΐου που λήγει η σχετική προθεσμία.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ