Διπλασίασε το ποσοστό της η Χρυσή Αυγή στο Δίστομο!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό! Στο μαρτυρικό χωριό της Στερεάς Ελλάδας, το Δίστομο, η Χρυσή Αυγή, έλαβε διπλάσιες ψήφους από τις εθνικές εκλογές του 2012…

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαϊου του 2014 στο Δίστομο, η Χρυσή Αυγή έλαβε διπλάσιο αριθμό ψήφων σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2012.

Συγκεκριμένα, στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στο Δίστομο, η Χρυσή Αυγή έλαβε 49 ψήφους, ενώ στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής πήρε το διπλάσιο ποσοστό, δηλαδή 99 ψήφους!

Και όμως, στις 10 Ιουνίου συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την σφαγή των Ναζί στο χωριό! Συγκεκριμένα, οι Ναζί στις 10 Ιουνίου του 1944 έπεσαν σε ενέδρα των ανταρτών στο γειτονικό χωριό Στείρι και έχασαν 40 άντρες. Αμέσως μετά με οργή μετέβησαν στο Δίστομο και σφαγίασαν 228 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ αποκεφάλισαν το ιερέα του χωριού και έκαψαν τα σπίτια, προτού το εγκαταλείψουν.

Ο σημερινός δήμαρχος  Διστόμου Ιωάννης Πατσαντάρας, δήλωσε για το γεγονός του διπλασιασμού των ψήφων για την περιφέρεια στο protothema.gr, ότι οι 99 ψήφοι που έλαβε η Χρυσή Αυγή δεν αφορούν αποκλειστικά το χωριό Δίστομο, καθώς στο Δίστομο υπάρχουν τέσσερα εκλογικά τμήματα που αφορούν και το παρακείμενο χωριό Παραλία Διστόμου ή Άσπρα Σπίτια. Με απλά λόγια προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επισημαίνοντας ότι ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος αν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής προήλθαν απ’ ευθείας από τους κατοίκους του Διστόμου ή από την διπλανή συνοικία Άσπρα Σπίτια…
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ