Γιούνκερ και Σούλτς κατά των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα, τα κόμματα της ακροδεξιάς έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο

Κατά των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων προέτρεψαν τους ψηφοφόρους οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα, τα κόμματα της ακροδεξιάς έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, DPA.
«Αν εκλεγόμουν πρόεδρος της επιτροπής μόνο επειδή οι εξτρεμιστές ψήφισαν για εμένα, θα παραιτούμουν από τη θέση», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκλογικής συζήτησης που μεταδόθηκε από τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD.

«Δεν θα εκλεχθώ από φασίστες, ρατσιστές, από όσους τάσσονται εναντίον ανθρώπων επειδή δεν τους συμπαθούν», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο υποψήφιος Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να εμποδίσουν το ακροδεξιό Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Πιστεύω ότι αποτελεί καθήκον όσων πιστεύουν στη δημοκρατία στη Γερμανία να εξασφαλίσουν με την ψήφο τους ότι οι προπαγανδιστές της ιδεολογίας του Αδόλφου Χίτλερ δεν θα σπιλώσουν το όνομα της Γερμανίας στο Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε ο Σούλτς.

Ο Γιούνκερ και ο Σουλτς είναι οι δύο υποψήφιοι τους οποίους έχουν προτείνει τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα του τρέχοντος Ευρωκοινοβουλίου και συνεπώς θεωρούνται επικρατέστεροι για τη θέση, μεταδίδει το DPA.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε θέματα όπως η ανεργία, η πρόληψη των υπερβολικών ρυθμίσεων και η ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, αμφότεροι εξέφρασαν το σκεπτικισμό τους σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ