Νίγηρας: Τουλάχιστον 10 φοιτητές τραυματίστηκαν σε επεισόδια

Οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων και κλομπ προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Νιαμέυ

Τουλάχιστον 10 φοιτητές τραυματίστηκαν και ακόμα 20 συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέυ, όταν εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή επιδομάτων, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της αστυνομίας και του τομέα της υγείας.

Οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων και κλομπ προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Νιαμέυ. «Έχουμε λάβει το επίδομα (από την υπηρεσία) που δικαιούμαστε. Ωστόσο, χρειάζεται και η υπογραφή του διευθυντή», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Ανίφα Άρζικα, εκπρόσωπος των φοιτητών. «Επιμένει να καθυστερεί τη διαδικασία, κάτι που έχει εξοργίσει τους φοιτητές», είπε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι φοιτητές λεηλάτησαν τα γραφεία της υπηρεσίας και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, προτού αρχίσουν να εκτοξεύουν πέτρες σε αστυνομικούς οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να διαλύσουν το εξοργισμένο πλήθος.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας που μίλησε στο Ρόιτερς αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί, περίπου 20 φοιτητές συνελήφθησαν. Επίσης, νοσοκομειακοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 10 φοιτητές είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία εξαιτίας τραυματισμών που υπέστησαν.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ