ΠΓΔΜ: Νέα επεισόδια στα Σκόπια

Περίπου 150 νεαροί σλαβικής καταγωγής διαδήλωναν στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ για τη δολοφονία ομοεθνή τους 

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν τα σοβαρά επεισόδια στα Σκόπια, όπου περίπου 150 νεαροί σλαβικής καταγωγής που διαδήλωναν στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ για τη δολοφονία ομοεθνή τους από ένα άτομο αλβανικής εθνικής καταγωγής συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για τους διαλύσουν.

Οι νεαροί αρχικά συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο του Δήμου Γκιόρτσε Πέτροφ και διαδήλωσαν στους δρόμους φωνάζοντας αντιαλβανικά συνθήματα.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να κατευθυνθούν με εχθρικές διαθέσεις σε γειτονικές συνοικίες όπου κατοικούν Αλβανοί, όμως εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 27 διαδηλωτών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της ΠΓΔΜ,Ίβο Κότεφσκι, οι διαδηλωτές ήταν ηλικίας 15 με 18 ετών και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράψουν τα επεισόδια, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια τους.

Τα επεισόδια το βράδυ της Τρίτης αποτελούν συνέχεια αυτών που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα στην περιοχή αυτή των Σκοπίων, μετά τη δολοφονία ενός 18χρονου σλαβικής καταγωγής από Αλβανό.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ