Πωλείται το Σεπτέμβριο το πρώτο πακέτο της Finansbank

Η διοίκηση της ΕΤΕ προχωρά στην πώληση του πρώτου πακέτου μετοχών της τουρκικής θυγατρικής της Finansbank, κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή το αργότερο Οκτώβριο

Το πρώτο βήμα απεγκλωβισμού της από την Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα ο όμιλος Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η διοίκηση της ΕΤΕ προχωρά στην πώληση του πρώτου πακέτου μετοχών της τουρκικής θυγατρικής της Finansbank, κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή το αργότερο Οκτώβριο. Αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατούν τότε στη γειτονική χώρα. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα πωληθεί το 20% των μετοχών της Finansbank σε ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι θα εκφράσουν σχετικό ενδιαφέρον.

Η Εθνική προτιμά να μην  αναζητήσει στην αγορά έναν αγοραστή για το πακέτο, καθώς θεωρεί ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει ένα ισχυρό αντίπαλο δέος εντός του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής θυγατρικής της. Παρ' όλα αυτά, όμως, αν δεχθεί μια γενναία προσφορά γι' αυτό το 20%, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται τίποτα. Υπολογίζεται ότι το 100% της Finansbank, σήμερα, εκτιμάται μεταξύ 3 και 3,5 δισ ευρώ, ενώ αν "έβγαινε" προς πώληση όλο το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας τότε θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στα 4 δισ ευρώ.

Η Εθνική πιέζεται να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της "απέναντι", γιατί, βάσει της μελέτης της BlackRock, αναφορικά με την κατάσταση των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων, αυτή είναι που της προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα, σε επίπεδο βασικών δεικτών. Κι αυτό είναι που πυροδοτεί τις πιέσεις από την πλευρά της τρόικας, κυρίως.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ