Πορεία 2 ημερών για την Μάχη της Κρήτης

Το κύριο χαρακτηριστικό της διαδροµής που επιλέχθηκε είναι ότι περνούσε από µερικά σηµεία και περιοχές όπου διαδραµατίστηκαν τα γεγονότα της µάχης

Πορεία επετειακή για τη Μάχη της Κρήτη οργάνωσε το ΓΕΕΘΑ. Η πορεία θα έχει διάρκεια 2 ημέρες (σήμερα και αύριο) και φέρει τον τίτλο «1ο  Τρόπαιο της Μάχης της Κρήτης 1941».

Η οργάνωση της 1ης  ηµέρας ανατέθηκε στην ΣΕΑΠ και διεξήχθη στον Νοµό Ηρακλείου µε την συµµετοχή 36 στελεχών (31 άνδρες και 5 γυναίκες) των Μονάδων και Υπηρεσιών και των τριών κλάδων των Ενόπλων ∆υνάµεων.

Η διαδροµή της 1ης  ηµέρας (27.300 µέτρα περίπου) είχε αφετηρία το µνηµείο µάχης υψ. ΚΟΨΑ στην Ανώπολη Ηρακλείου και συνέχισε προς ΓΟΥΡΝΕΣ – ΚΟΚΚΙΝΙ ΧΑΝΙ – ΚΑΡΤΕΡΟ – ΠΛΗΣΙΟΝ Α/∆ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΑΤΣΙ∆ΕΣ – ΣΠΗΛΙΑ µε τερµατισµό στη ΒΙΛΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ στην ΚΝΩΣΣΟ και διεξήχθη µε πλήρη φόρτο µάχης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της διαδροµής που επιλέχθηκε είναι ότι περνούσε από µερικά σηµεία και περιοχές όπου διαδραµατίστηκαν τα γεγονότα της µάχης και γενικά περιόδου της γερµανικής κατοχής : ΚΟΨΑ (οµώνυµη µάχη) – ΓΟΥΡΝΕΣ – ΚΟΚΚΙΝΙ ΧΑΝΙ – Α/∆ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (κύριος στόχος των γερµανών στο Ηράκλειο)  

ΠΑΤΣΙ∆ΕΣ (µνηµείο απαγωγής Στργού Κράιπε το 1943) – ΒΙΛΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ ΚΝΩΣΣΟ (το αρχηγείο των γερµανικών Ε∆ Κρήτης κατά την περίοδο της κατοχής και ο χώρος όπου υπογράφηκε στις 10 Μαΐου 1945 το πρωτόκολλο άνευ όρων παράδοσης των γερµανικών στρατευµάτων κατοχής). 

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ