Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε για να Βγείτε Ζωντανοί από ένα Αυτοκίνητο που Βυθίζεται!

Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε για να Βγείτε Ζωντανοί από ένα Αυτοκίνητο που Βυθίζεται!

Για να επιβιώσετε σε ακραίες καταστάσεις, είναι καλύτερα να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως να δράσετε, επειδή κάθε δευτερόλεπτο έχει σημασία.

Μια ομάδα διάσωσης μας δείχνει το σωστό τρόπο να βγούμε από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται μέσα σε νερό.

Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε για να Βγείτε Ζωντανοί από ένα Αυτοκίνητο που Βυθίζεται!

Σας προτείνουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές που δίνουν επαγγελματίες διασώστες για να σωθείτε οι ίδιοι, αλλά και να βοηθήσετε όσους βρίσκονται σε άμεση ανάγκη.

Βήμα 1ο

Μόλις το αυτοκίνητο έρθει σε επαφή με το νερό, ξεκουμπώστε τη ζώνη ασφαλείας και ανοίξτε το παράθυρό σας.

Βήμα 2ο

Αμέσως βγείτε από το ανοιχτό παράθυρο, πριν το αυτοκίνητο βυθιστεί κάτω από το νερό.

Οι διασώστες προειδοποιούν ότι για αυτά τα 2 βήματα, έχετε περίπου ένα λεπτό στη διάθεσή σας, μέχρι να βυθιστεί εξ ολοκλήρου το αυτοκίνητο.

Μη σπαταλάτε χρόνο, προσπαθώντας να ανοίξετε τη πόρτα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη το καταφέρετε, εξαιτίας της μεγάλης πίεσης του νερού εξωτερικά. Συνοπτικά: «Ξεκουμπώστε τη ζώνη ασφαλείας, ανοίξτε το παράθυρο και βγείτε έξω», αυτή είναι η πραγματική σας ευκαιρία για να σωθείτε.

Ο πιο εύκολος τρόπος να ανοίξετε το παράθυρο είναι χειροκίνητα. Αλλά και με τα ηλεκτρονικά παράθυρα, οι πιθανότητες είναι υψηλές. Οι διασώστες λένε ότι τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου λειτουργούν τουλάχιστον 10 λεπτά μετά τη βύθιση σε νερό. Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο, τότε πρέπει να το σπάσετε.

Σε καμία περίπτωση μη προσπαθήσετε να σπάσετε το παρμπρίζ. Είναι φτιαγμένο από ανθεκτικό γυαλί, που είναι σχεδιασμένο να μη σπάει κατά τη σύγκρουση με άλλο όχημα.

Σε πολλές ιστοσελίδες μπορείτε να βρείτε εργαλεία ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να σπάσετε το τζάμι του παραθύρου. Μια άλλη λύση, είναι να έχετε μέσα στο αυτοκίνητο ένα βαρύ αντικείμενο με αιχμηρή μύρη. Αυτό μπορεί να είναι ένα σφυρί, ένα κατσαβίδι, ένα κλειδί. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε τακούνια, ή ακόμα και αγκώνα. Στοχεύεστε στις άκρες του παραθύρου και όχι στο κέντρο του τζαμιού.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ