Μυρίζει η ηλεκτρική σκούπα! Πως να διώξω τη μυρωδιά;

Μυρίζει η ηλεκτρική σκούπα! Πως να διώξω τη μυρωδιά;

Ένα πρόβλημα που έχουμε κι εμείς αντιμετωπίσει και μας έχει κατα καιρούς ταλαιπωρήσει.

Δείτε εδώ πως θα το λύσετε μια και καλή, χωρίς πολλή ταλαιπωρία!

Μυρίζει η ηλεκτρική σκούπα! Πως να διώξω τη μυρωδιά;

  • Καθαρίζουμε την σκούπα εξωτερικά με πανί και καθαριστικό σπρέυ χλωρίνης. Σημασία έχει να σκοτώσουμε μικροοργανισμούς που προκαλούν την κακοσμία. Επίσης αποτελούν σημαντική εστία μόλυνσης για μας και την οικογένειά μας.
  • Ανοίγουμε το καπάκι της σκούπας και βγάζουμε τη σακούλα, την οποία θα αλλάζουμε στη συνέχεια. Τις σακούλες δεν πρέπει να τις αφήνουμε να γεμίσουν μέχρι τέλους. Καλό είναι στα 3/4 να τις αλλάζουμε για θέμα καλής λειτουργίας της σκούπας αλλά και για θέμα υγιεινής.
  • Με πανί και καθαριστικό υγρό, καθαρίζουμε το εσωτερικό διαμέρισμα της σκούπας, όπου μπαίνει η σακούλα. Εκεί φωλιάζουν πάρα πολλοί μικροοργανισμοί.
  • Αλλάζουμε τα φίλτρα αέρα της σκούπας. Συνήθως μέσα σε κάθε πακέτο με σακούλες, υπάρχουν και ανταλλακτικά φίλτρα αέρα σκούπας. Ένα λερωμένο φίλτρο προκαλεί μείωση στην απόδοση της σκούπας και επίσης μαζεύει πολλά αλλεργιογόνα πάνω του που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.
  • Αλλάζουμε τη σακούλα με μια καινούργια.
  • Στη σακούλα ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Η σόδα έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές. Μπορείτε να πασπαλήσετε και μια μικρή ποσότητα εξωτερικά της σκούπας.
  • Πασπαλίζετε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλλα στο χώρο αποθήκευσης της σακούλας, αλλά και πάνω στη σακούλα. Ο αέρας που θα περνάει από το χώρο αυτό θα παίρνει κόκκους κανέλλας και θα αρωματίζεται, δίνοντας έτσι ένα ευχάριστο άρωμα στο χώρο, καθώς σκουπίζετε.

πηγή

Μυστικά για νοικοκυρές που μάθαμε από τη γιαγιά μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ