ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ημερολόγιο Pirelli 2017: Οι πρώτες φωτογραφίες είναι εδώ

Το ημερολόγιο της Pirelli για το 2017 είναι μια πολύ σημαντική δήλωση ενάντια σε μια κοινωνία που έχει εθιστεί στη χρήση του Photoshop και μια «κραυγή ενάντια στον τρόμο της τελειότητας».

Ημερολόγιο Pirelli 2017: Οι πρώτες φωτογραφίες είναι εδώ

Μετά το ημερολόγιο του 2016 της Annie Leibovitz, που έβαλε στην άκρη τα γυμvά μοντέλα και προτίμησε να ασχοληθεί με «δυνατές αλλά φυσικές γυναίκες» που «έχουν επιτύχει σε κάποιο τομέα», η νέα έκδοση του ημερολογίου ακολουθεί στο ίδιο πνεύμα, καθώς φέτος καταπιάνεται με το θέμα του ρετουσαρίσματος του προσώπου και του σώματος.

Οι ηθοποιοί του Hollywood Helen Mirren, Kate Winslet, Uma Thurman, Nicole Kidman, Jessica Chastain, Penelope Cruz, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Rooney Mara, Julianne Moore, Alicia Vikander, Lea Seydoux, Robin Wright και Zhang Ziyi, πρωταγωνιστούν σε μια σειρά εντυπωσιακών μέσα στην ειλικρίνειά τους, ασπρόμαυρων πορτρέτων που επιμελήθηκε ο θρυλικός φωτογράφος Peter Lindbergh.

Ημερολόγιο Pirelli 2017: Οι πρώτες φωτογραφίες είναι εδώ - Εικόνα

«Στόχος του ημερολογίου είναι να δείξει την πραγματική γυναίκα», είπε ο Lindbergh στη Huffington Post UK. «Όχι την στρετσαρισμένη, ψηφιακά επεξεργασμένη, άδεια γυναίκα που βλέπουμε σήμερα στα περιοδικά».

Ημερολόγιο Pirelli 2017: Οι πρώτες φωτογραφίες είναι εδώ - Εικόνα1

Ο Lindbergh χαρακτήρισε το ημερολόγιο του 2017 ως «δήλωση» εξαιτίας της έλλειψης ψηφιακής επεξεργασίας και αποκάλυψε πως ήταν δική του επιλογή να φωτογραφήσει ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες καμπάνιες μόδας και ομορφιάς.

«Ξέρετε αυτές τις γυναίκες ρετουσαρισμένες. Υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη στο να τις βλέπεις όπως είναι κανονικά», είπε στη HuffPost UK.

Ο Lindbergh, όπως και η Leibovitz, προσπέρασε την παράδοση που έχει η Pirelli στο γυμνό και προτίμησε να επικεντρωθεί στο «να ξεγυμνώσει την ίδια τη ψυχή» των μοντέλων του.

«Είναι ένα άλλο είδος γυμvού», είπε. «Πιο σημαντικό από τα μέλη του σώματος».

Ημερολόγιο Pirelli 2017: Οι πρώτες φωτογραφίες είναι εδώ - Εικόνα2

Τα μόνα μέλη του σώματος στα οποία δίνεται έμφαση στο ημερολόγιο, είναι τα χέρια της Kate Winslet, που καταλαμβάνουν μια ολόκληρη σελίδα και έχουν φωτογραφηθεί σε close-up, ως ενός είδους διαμαρτυρία απέναντι στην πίεση που ασκεί η κοινωνία στις γυναίκες για να δείχνουν νεότερες.

«Ζήτησα από τον Peter να φωτογραφήσει συγκεκριμένα το πίσω μέρος των χεριών μου», είπε η Winslet. «Γιατί πρέπει πάντα να δείχνουμε σαν μια νεότερη εκδοχή της ηλικίας μας; Δεν είναι εντάξει το να είσαι απλά 40 ή 50;».Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

1 2

Advertisement