Θα εκπλαγείτε με το πόσες πληροφορίες κρύβουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα!

Θα εκπλαγείτε με το πόσες πληροφορίες κρύβουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα!

Εκείνα τα μικρά αυτοκόλλητα που βλέπετε στα φρούτα είναι ένας ψηφιακός κωδικός PLU (Price Look-Up. Αυτά δεν είναι μόνο λογότυπα για διαφημιστικούς σκοπούς, χρησιμεύουν επίσης για να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στους καταναλωτές.

Δείτε πώς μπορείτε να τις καταλάβετε:

Θα εκπλαγείτε με το πόσες πληροφορίες κρύβουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα!

Ένας τετραψήφιος κωδικός που αρχίζει με τον αριθμό 3 ή 4

Θα εκπλαγείτε με το πόσες πληροφορίες κρύβουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα - Εικόνα 1

Εάν υπάρχουν μόνο τέσσερις αριθμοί στο αυτοκόλλητο, τότε αυτό σημαίνει ότι το φρούτο (ή λαχανικό) παρήχθη με τη βοήθεια των σύγχρονων γεωπονικών τεχνικών – συμπεριλαμβανομένων άφθονων ποσοτήτων λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Ένα πενταψήφιςο κωδικός που αρχίζει με τον αριθμό 8

Θα εκπλαγείτε με το πόσες πληροφορίες κρύβουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα - Εικόνα 2

Όταν δείτε αυτό το αυτοκόλλητο, το φρούτο έχει τροποποιηθεί γενετικά, ως μέρος της διαδικασίας της καλλιέργειας. Ναι, σωστά. Αυτή είναι η τροφή ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός) που συνεχίζει να προκαλεί τόσο μεγάλη διαμάχη. Μια έρευνα δείχνει ότι τα πεπόνια, οι μπανάνες και η παπάγια είναι τα είδη των φρούτων που είναι πιο συχνά γενετικά τροποποιημένα .

Ένας πενταψήφιος κωδικό που αρχίζει με τον αριθμό 9

Θα εκπλαγείτε με το πόσες πληροφορίες κρύβουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα - Εικόνα 3

Αν δείτε αυτό το είδος του κώδικα, αυτό σημαίνει ότι το φρούτο έχει καλλιεργηθεί χρησιμοποιώντας τις παλιές μεθόδους καλλιέργειας των προγόνων μας: με τα χέρια τους και χωρίς χημικά. Αυτά είναι τα βιολογικά προϊόντα.

Αν το φρούτο δεν έχει κωδικό PLU

Θα εκπλαγείτε με το πόσες πληροφορίες κρύβουν τα αυτοκόλλητα στα φρούτα - Εικόνα 4

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν φρούτα χωρίς αυτοκόλλητα. Αλλά αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι επικίνδυνο: τα φρούτα που εισάγονται από το εξωτερικό θα πρέπει πάντα να επισημαίνονται με αυτόν τον τρόπο. Εάν δεν υπάρχει αυτοκόλλητο, οι πιθανότητες είναι ότι έχει αφαιρεθεί για έναν συγκεκριμένο λόγο – και συνήθως δεν είναι προς όφελός σας ως καταναλωτής.

Οι λευκές φράουλες που θα βρείτε ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ