ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Εντάσεις και επεισόδια μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Εντάσεις και επεισόδια μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το λιμάνι του Ηρακλείου με άγριες αντιπαραθέσεις ανάμεσα αγρότες – που αντιδρούν στην συνεχιζόμενη για όγδοη ημέρα απεργία της ΠΝΟ – και ναυτεργάτες.

Σύμφωνα με το cretapost, «oι αγρότες, που έχουν από νωρίς το απόγευμα στρατοπεδεύσει στο λιμάνι, θέλουν εδώ και τώρα να φορτώσει το πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα τους ώστε να αποπλεύσει για Πειραιά.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Εντάσεις και επεισόδια μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών

Αντίθετη ωστόσο άποψη έχουν οι ναυτεργάτες οι οποίοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να σπάσουν την απεργία.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Εντάσεις και επεισόδια μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών - Εικόνα 1

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μερικοί αγρότες, εξαγριωμένοι, προσπαθούν να λύσουν τους κάβους του Blue Horizon που είναι δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών

Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο οπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την »αντίπαλη πλευρά» να απαντά με… ρίψεις νερού!

Σύμφωνα με το neakriti.gr αίσθηση προκαλεί η καταγγελία αγρότη από την Ιεράπετρα ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο καπετάνιος του πλοίου έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί απο την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι από τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες.

Τελικά το πλοίο αναχώρησε χωρίς να φορτωθούν κηπευτικά.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Εντάσεις και επεισόδια μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών - Εικόνα 2

Αποφασισμένοι οι αγρότες να παραμείνουν στο λιμάνι

Ο αγροτικός κόσμος δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει στα… άκρα αν δεν φύγει σήμερα πλοίο, το οποίο θα μεταφέρει τα προϊόντα τους στον Πειραιά.

Ήδη από το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες από την Μεσσαρά, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και την Σητεία ανέβηκαν στ’ αγροτικά τους, φόρτωσαν τα προϊόντα τους, πήραν μαύρες σημαίες και ξεκίνησαν για το Ηράκλειο.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι αγρότες στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου και έχουν δώσει ραντεβού προκειμένου να πιέσουν καταστάσεις ώστε να φύγει το πλοίο ασφαλείας. Αυτή την απόφαση έλαβε χθες, αργά το βράδυ η συντονιστική επιτροπή των αγροτών. Την ίδια ώρα, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στα Χανιά.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Εντάσεις και επεισόδια μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών - Εικόνα 3Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ