Διμοιρία των ΜΑΤ μήνυσε τους αξιωματικούς της

Διμοιρία των ΜΑΤ μήνυσε τους αξιωματικούς της

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προέβησαν μέλη της διμοιρίας Α-513 των ΜΑΤ.

Οι άνδρες των ΜΑΤ στρέφονται με μήνυση που κατάθεσαν κατά των αξιωματικών που είχαν την ευθύνη συντονισμού της επιχείρησης στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας το πρωί της 31ης Οκτωβρίου.

Διμοιρία των ΜΑΤ μήνυσε τους αξιωματικούς της

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» πρόκειται για τους αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν σοβαρά και έπαθαν κατάγματα και θλαστικά τραύματα στα χέρια και τα πόδια από τις πέτρες και τους τσιμεντόλιθους που πετούσαν οι αντιεξουσιαστές από τις ταράτσες των προσφυγικών πολυκατοικιών.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι οι ανώτεροί τους τούς οδήγησαν σε αστυνομική επιχείρηση που ήταν προορισμένη να αποτύχει.

«Διαταχθήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα, χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να σταλούμε ως »πρόβατα επί σφαγήν», να εκτεθούμε σε κίνδυνο και να τραυματιστούμε», αναφέρουν στη μήνυσή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στην υπόθεση παρενέβησαν και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Εφετών, στον Άρειο Πάγο και στον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Τόσκα. Σε αυτή το προεδρείο ζητεί να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομική ηγεσία κατηγορώντας τη ότι εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την απόλυτη στήριξη των συναδέλφων που τραυματίζονται σε επεισόδια εν ώρα υπηρεσίας και να παρέχει κάθε μορφή νομικής κάλυψης σε αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ