ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το πλωτό γυμναστήριο του μέλλοντος

Η Ιταλική εταιρεία Carlo Ratti Associati είχε με μια λαμπρή ιδέα για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να γυμνάζονται περισσότερο. Σχεδίασαν ένα σκάφος που χρησιμοποιεί την ανθρώπινη ενέργεια για να πλεύσει στον ποταμό Σηκουάνα στο Παρίσι.

Το πλωτό γυμναστήριο του μέλλοντος

Το σκάφος έχει μήκος 20 μέτρα και μπορεί να πάρει μέχρι 45 άτομα. «Το Paris Navigating Gym (Γυμναστήριο Πλοήγηση του Παρισιού) διερευνά τις δυνατότητες αξιοποίησης της ανθρώπινη δύναμης», δήλωσε ο Carlo Ratti. «Είναι συναρπαστικό να δούμε πώς η ενέργεια που παράγεται από μια προπόνηση στο γυμναστήριο, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ώθηση μια βάρκας. Παρέχει μια απτή εμπειρία του τι κρύβεται πίσω από την συχνά αφηρημένη έννοια της «ηλεκτρικής ενέργειας». Είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά οι σχεδιαστές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Το Paris Navigating Gym λειτουργεί με τη μετατροπή του ρεύματος από το πεντάλ σε ωφέλιμο ηλεκτρισμό. Ωστόσο, αν δεν θα υπάρχουν αρκετοί επιβάτες στο σκάφος για να τρέξει το πλοίο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του.

Ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθείτε το Παρίσι!

Περισσότερες πληροφορίες: carloratti.com

Τεράστιο ρομπότ βγαλμένο από το «Avatar», περπατά και το έδαφος σείεται!

 

Advertisement