ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βασιλόπιτα με γιαούρτι, δεντρολίβανο και μέλι

Αν έχετε λίγο χρόνο στα χέρια σας, αυτή είναι μια πολύ ελαφριά και αρωματική συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας!

Βασιλόπιτα με γιαούρτι, δεντρολίβανο και μέλι

Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 50΄ – 60΄ Αναμονή: περίπου 1 ώρα

Υλικά (για 8 – 10 μερίδες)

250 γρ. μέλι, κατά προτίμηση ελάτης
225 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή μαργαρίνη με ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
100 γρ. ζάχαρη σκούρα καστανή (αυτή που είναι κάπως υγρή και μοιάζει με μελάσα)
375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το ταψί
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 γρ. αλάτι
5 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 αυγά XL, χτυπημένα καλά με τον αυγοδάρτη σε ένα μπολάκι
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και ύψους τουλάχιστον 5 εκ. Ντύνουμε εσωτερικά τα τοιχώματα του ταψιού με μια λωρίδα λαδόκολλας πάχους 7 εκ. (θα εξέχει δηλαδή από τα τοιχώματα περίπου 2 εκ.)

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

1 2

Advertisement