ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΥΠΕΞ Σερβίας: «Τεράστιο λάθος» που αναγνωρίσαμε την πΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε την Δευτέρα πως ήταν σημαντικό λάθος της Σερβίας η αναγνώριση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και η υποστήριξη της ένταξής της στην Unesco, καθώς, όπως σημείωσε, αυτό δημιούργησε προβλήματα στην ίδια τη χώρα του.

ΥΠΕΞ Σερβίας: «Τεράστιο λάθος» που αναγνωρίσαμε την πΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία

«Η Σερβία έκανε ένα τεράστιο λάθος. Ολόκληρη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιεί την ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), και (με την αναγνώριση) χτυπήσαμε πισώπλατα τους φίλους μας Έλληνες, και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσσοβο. Όταν αναγνωρίσαμε την Μακεδονία, προσβάλαμε τους Έλληνες, και αυτοί (η πΓΔΜ) τώρα ψηφίζουν υπέρ του Κοσσόβου. Οφείλω να ομολογήσω πως είμαστε ανόητοι», δήλωσε ο Ίβ. Ντάτσιτς.

Ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Meta, πρόσθεσε πως στις διμερείς σχέσεις Βελιγραδίου και Σκοπίων θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας, αλλά σε πολυμερές επίπεδο η Σερβία θα χρησιμοποιεί το όνομα που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή το πΓΔΜ.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

1 2

Advertisement