ΣΟΚ! Υψηλές πωλήσεις σημείωσε η επανέκδοση του «Ο Αγών μου» στη Γερμανία

ΣΟΚ! Υψηλές πωλήσεις σημείωσε η επανέκδοση του «Ο Αγών μου» στη Γερμανία

Η σχολιασμένη έκδοση του Mein Kampf («Ο Αγών μου») του Αδόλφου Χίτλερ, έργο που επανεκδόθηκε στη Γερμανία τον Ιανουάριο 2016 για πρώτη φορά μετά το 1945, αποτέλεσε εκδοτική επιτυχία καθώς έχουν πωληθεί έως τώρα 85.000 αντίτυπα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδότης του βιβλίου.

ΣΟΚ! Υψηλές πωλήσεις σημείωσε η επανέκδοση του «Ο Αγών μου» στη Γερμανία

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας (IfZ) του Μονάχου, το οποίο είχε αρχικά τυπώσει 4.000 αντίτυπα, βρίσκεται στη έκτη έκδοση μέσα σε έναν χρόνο.

Το αρχικό κείμενο του Χίτλερ συνδυάζεται στην εν λόγω έκδοση με 3.500 επεξηγηματικές ιστορικές σημειώσεις ώστε να αποφευχθεί η χρήση του για λόγους ναζιστικής προπαγάνδας, αλλά επικριτές είχαν εντούτοις εκφράσει την ανησυχία τους για την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου σε δύο τόμους που φθάνουν συνολικά τις περίπου 2.000 σελίδες.

«Αποδεικνύεται πως ο φόβος ότι η έκδοση αυτή θα επέτρεπε την προώθηση της ιδεολογίας του Χίτλερ ήταν αβάσιμος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του IfZ Αντρέας Βίρσινγκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Ινστιτούτο, οι αγοραστές της επανέκδοσης αυτής είναι κυρίως «καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την ιστορία και την πολιτική καθώς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης».

«Η συζήτηση περί του οράματος του Χίτλερ για τον κόσμο και περί του πώς προσέγγιζε την προπαγάνδα επέτρεψε να αντιμετωπισθούν οι αιτίες και οι συνέπειες των ολοκληρωτικών ιδολογιών σε μια εποχή που ο αυταρχισμός και οι ιδέες της ακροδεξιάς κερδίζουν έδαφος», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ