Συνελήφθη σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη

Συνελήφθη σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην Ηλιούπολη η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με καταδικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επανασταστικός Αγώνας».

Το διαμέρισμα στο οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη η Ρούπα ήταν αυτό στο οποίο έμενε με το παιδί της, ενώ δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή της.

Συνελήφθη σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη

Οι αστυνομικοί στη διάρκεια της επιχείρησης γνώριζαν ότι η Ρούπα έμενε εκεί μαζί με το παιδί της και έλαβαν υπόψη τους την παρουσία του.

Υπήρχαν μάλιστα ενδείξεις και πληροφορίες τον τελευταίο καιρό ότι διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να εξακριβωθεί αν πράγματι έμενε εκεί η Ρούπα και να καταγραφούν οι κινήσεις ατόμων που τυχόν την υπέθαλπαν.

Εκτός από την Πόλα Ρούπα συνελήφθη και 25χρονη Ελληνίδα που την υπέθαλπτε.

Η 25 χρονη συνελήφθη σε διαφορετική περιοχή δεν ήταν σεσημασμένη, ωστόσο είχαν καταγραφεί κάποιες επισκέψεις της στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης. Η Πόλα Ρούπα μαζί με την 25χρονη βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ ενώ θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα του σπιτιού από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί βαρύς οπλισμός στο εσωτερικό του σπιτιού, ωστόσο εικάζεται ότι η ίδια είχε ένα όπλο για την προσωπική της ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ