ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο φούρναρης που έβγαινε «για σαφάρι» γuμvώv γυναικών!

Εκ πρώτης όψεως ο Ρόμπερτ Χάνσεν ήταν ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης με δύο παιδιά, ιδιοκτήτης ενός φούρνου στην Αλάσκα. Του άρεσε να πετάει με αεροπλάνο -είχε αγοράσει μάλιστα και το δικό του- και λάτρευε το κυνήγι.

Ο Ρόμπερτ όμως πίσω από το προσωπείο του καλού ανθρώπου έκρυβε έναν αδίστακτο δολοφόνο με το ψευδώνυμο «ο φούρναρης σφαγέας». Μεταξύ του 1971 και του 1983 ο Αμερικανός είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει τουλάχιστον 17 γυναίκες, ηλικίας από 16-41, στην πλειοψηφία τους πόpvες και χορεύτριες.

Ο τρόπος που της σκότωνε δεν ήταν απλός. Ο Χάνσεν οδηγούσε τα θύματά του στην εξοχή, τις άφηνε γυμνές στη φύση και όταν εκείνες προσπαθούσαν να του ξεφύγουν τις σκότωνε σαν άγρια ζώα, όπως ακριβώς έκανε και όταν εξασκούσε το χόμπι του.

Η δράση του ψυχωτικού δολοφόνου, που καταδικάστηκε σε 461 χρόνια φυλάκισης και τελικά πέθανε το 2014, μεταφέρθηκε το 2013 και στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «Υπό το μηδέν» (The frozen ground), υπό το βλέμμα του σκηνοθέτη Σκοτ Γουόκερ, με τον Τζον Κιούζακ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το Νίκολας Κέιτζ στον αστυνόμο που τον καταδιώκει.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Χάνσεν

Ο φούρναρης που έβγαινε για σαφάρι γυμνών γυναικών - Εικόνα 1

Ο Χάνσεν γεννήθηκε στην Αϊόβα το 1939 και ήταν γιος ενός δανού μετανάστη που έβγαζε τα προς το ζην ως φούρναρης. Στην εφηβεία του ήταν ένα πολύ ντροπαλό παιδί, γεμάτο ακμή και με τραυλισμό, δύο χαρακτηριστικά που τον στιγμάτισαν και στην ενήλικη ζωή του καθώς συχνά αποκαλούσε τον εαυτό του «ένα μεγάλο σπυρί».

Τα όμορφα κοpίτσια στο σχολείο τον απέφευγαν και εκείνος μεγάλωσε μισώντας τα, ψάχνοντας τρόπους να τα εκδικηθεί για τον τρόπο που του συμπεριφέρονταν.

Το 1957 κατετάγη στο στρατό των ΗΠΑ, υπηρέτησε για ένα χρόνο και στη συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται ως εκπαιδευτής σε μία στρατιωτική ακαδημία στην πόλη Ποκαχόντας της Αϊόβας. Τότε ερωτεύτηκε μία κoπέλα την οποία παντρεύτηκε στη νεαρή ηλικία των 21 ετών.

Τα μπες-βγες στη φυλακή δεν άργησαν να έρθουν. Στις 7 Δεκεμβρίου 1960 συνελήφθη γιατί έβαλε φωτιά σε ένα γκαράζ, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 20 μήνες, ενώ μέσα στη φυλακή δέχτηκε και αίτηση διαζυγίου. Τα επόμενα χρόνια φυλακίστηκε αρκετές φορές για κλοπές, το 1963 παντρεύτηκε τη δεύτερη γυναίκα του και το 1967 μετακόμισε στην πόλη Άνκορεϊτζ της Αλάσκας. Απέκτησαν δύο παιδιά, άνοιξε ένα φούρνο και ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στους κατοίκους της πόλης. Είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής για τις ικανότητές του στο κυνήγι, με θηράματά του πρόβατα, λύκους και αρκούδες.

Οι δολοφονίες και η σύλληψη

Ο φούρναρης που έβγαινε για σαφάρι γυμνών γυναικών - Εικόνα 2

Λίγο μετά την μετακόμιση στην Αλάσκα ο Χάνσεν ξεκίνησε τις δολοφονίες. Στη δεκαετία του ’70 υπήρξε μια «εισβολή» από πόpvες, προαγωγούς, καλλιτέχνες και εμπόρους vαpκωτικών στην Αλάσκα καθώς η δημιουργία ενός αγωγού πετρελαίου πρόσφερε καλούς μισθούς στους εργάτες, χρήματα που μπορούσαν να σκορπίσουν σε διάφορες μορφές διασκέδασης. Πόpvες, χορεύτριες και συνοδοί πολυτελείας μπήκαν στο στόχαστρο του Χάνσεν, καθώς θεωρούσε ότι δύσκολα κάποιος θα τις αναζητούσε.

Κάθε φορά που η οικογένεια του Χάνσεν πήγαινε ταξίδι σε συγγενείς στην Αϊόβα εκείνος όργωνε τα μπαρ της Άνκορεϊτζ, αναζητώντας τα θύματά του. Συχνά πλήρωνε χορεύτριες για να κάνουν σeξ μαζί του. Τις οδηγούσε στο αμάξι του και με την απειλή πιστολιού τις έδενε, τις βίαζε σε μια απομονωμένη καλύβα και τις απελευθέρωνε. Είχε μάλιστα παραδεχτεί 30 βιασμούς.

Ο φούρναρης που έβγαινε για σαφάρι γυμνών γυναικών - Εικόνα 3Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

1 2

Advertisement