Εργοδότης ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας

Εργοδότης ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας όταν ένας εργοδότης, γνωστής επιχείρησης του Ηρακλείου ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια, μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του Εργατικού Κέντρου.

Εργοδότης ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν μία γυναίκα που εργάζεται στην επιχείρηση προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας επειδή δεν της είχε καταβληθεί το δώρο αλλά και κάποια άλλα επιδόματα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κάλεσε σε τριήμερη συνάντηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τους εργοδότες.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιθεώρησης η συνάντηση ανάμεσα στον εργοδότη, την υπάλληλό του και μία εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου.

Τα αίματα… άναψαν με αποτέλεσμα ο εργοδότης να βγει εκτός εαυτού και να χτυπήσει στο πρόσωπο κατ’ επανάληψη την συνδικαλίστρια.

Με την παρέμβαση της αστυνομίας ηρέμισαν τα πνεύματα με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον εργοδότη και να τον οδηγούν στο Αυτόφωρο.

Καταγγέλλει το γεγονός η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει το συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ από τον Η.Μ. εκπρόσωπο γνωστής επιχείρησης, μέσα στην επιθεώρηση εργασίας.

Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο μας σε τριήμερη συνάντηση στο σώμα επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.

Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της ένωσης και το σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω απο τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συνεδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος επιθεώρησης εργασίας και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ