Οι 3 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από μια συνέντευξη

Οι 3 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από μια συνέντευξη

Οι εργοδότες πάντα ρωτάνε τους υποψήφιους εργαζομένους αν έχουν ερωτήσεις στο τέλος της συνέντευξης.

Οι 3 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από μια συνέντευξη

Πριν απαντήσετε “όχι” και φύγετε να θυμάστε, ότι οι ερωτήσεις σας μπορούν όχι μόνο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσληψής σας, αλλά να σας βοηθήσουν να πάρετε μια καλύτερη γεύση για το τι σας περιμένει.

Δείτε παρακάτω 3 κρίσιμες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε κάθε συνέντευξη για δουλειά σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Οι 3 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από μια συνέντευξη - Εικόνα 1

Η εταιρική κουλτούρα είναι η συναισθηματική ατμόσφαιρα σε μια εταιρία που ενώνει όλους τους εργαζομένους της. Περιλαμβάνει τους κανόνες συμπεριφοράς και επικοινωνίας, τις δραστηριότητες, τα κίνητρα, τις αξίες και πολλά άλλα.

Ρωτώντας για την εταιρική κουλτούρα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το εργασιακό περιβάλλον και να κατανοήσετε πως θα αισθανόσασταν σε αυτό.

Οι 3 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από μια συνέντευξη - Εικόνα 2

Είναι σημαντικό να μάθετε για τις πιθανές καθημερινές σας ευθύνες. Με αυτή την ερώτηση μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πως θα είναι οι εργάσιμες μέρες σας και ποια εμπόδια θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Επίσης, θα δείξε στον πιθανό εργοδότη σας, ότι είστε πρόθυμοι να συμμετάσχετε στην εταιρική ζωή.

Οι 3 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από μια συνέντευξη - Εικόνα 3

Μετά από μια συνέντευξη εργασίας είναι λογικό να ακολουθεί μια νευρική περίοδος αναμονής. Πότε θα τηλεφωνήσουν επιτέλους; Τι πρέπει να περιμένετε; Για να αποφύγετε αυτό το αγχωτικό στάδιο, ρωτήστε τον πιθανό εργοδότη σας για το επόμενο βήμα της συνέντευξής σας.

Αν σας πουν, ότι θα σας τηλεφωνήσουν, ρωτήστε την ημερομηνία και την ώρα κλήσης κατά προσέγγιση. Αν πρέπει να περάσετε και από άλλη συνέντευξη, μάθετε όλες τις πληροφορίες για να είστε προετοιμασμένοι. Μην διστάσετε να ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες, καθώς θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν παραλήψεις και να αισθανθείτε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας.

Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τον πιθανό εργοδότη σας μετά το πέρας της συνέντευξης και να θυμάστε: ακόμα και αν σας απορρίψουν δεν υπάρχει λόγος να απελπιστείτε. Ζητήστε από την εταιρία να σας πει τον λόγο της απόρριψης- δικαιούστε βάση νόμου να πάρετε μια ολοκληρωμένη απάντηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε και να ξεπεράσετε τα μειονεκτήματά σας ως μελλοντικός εργαζόμενος.

[via]

15 Πανέξυπνα Κόλπα που θα μας Λύσουν τα χέρια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ