ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έτσι θα έμοιαζαν οι μεγαλουπόλεις αν τα κτίρια δεν ήταν γκρι και μίζερα αλλά γεμάτα χρώμα

Πόσο χρώμα υπάρχει στα κτίρια των σύγχρονων μεγαλουπόλεων;

Απογοητευτικά λίγο και το Βερολίνο σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αυτό θέλησε να αλλάξει με τον δικό του τρόπο ο φωτογράφος και φοιτητής αρχιτεκτονικής Paul Eis.

Έτσι θα έμοιαζαν οι μεγαλουπόλεις αν τα κτίρια δεν ήταν γκρι και μίζερα αλλά γεμάτα χρώμα

Πώς; Φωτογραφίζει τα διάσημα -ή και λιγότερο διάσημα- κτίρια της πόλης και στη συνέχεια πηγαίνει σπίτι για να τα «βάψει» με τα πιο έντονα ροζ, πορτοκαλί, μπλε και κίτρινα χρώματα. Oι εικόνες του πριν και του μετά είναι πραγματικά εντυπωσιακές, καθώς το γκρι και καταθλιπτικό αστικό σκηνικό μεταμορφώνεται δραστικά και αποκτά έναν άκρως φωτεινό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα.

Έτσι θα έμοιαζαν οι μεγαλουπόλεις αν τα κτίρια δεν ήταν γκρι και μίζερα αλλά γεμάτα χρώμα - Εικόνα Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στον Paul Eis

Ο ίδιος γράφει στο blog του: «Οι πόλεις στη Γερμανία και στην Αυστρία, από όπου είναι και οι εικόνες μου, είναι γεμάτες από μοντέρνα αρχιτεκτονική. Αλλά το χαρακτηριστικό αυτών των κτιρίων είναι συχνά το σχήμα τους και έχουν ένα μονότονο γκρι ή λευκό. Το αποτέλεσμα είναι ένα αστικό τοπίο χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την απουσία χρώματος».

Έτσι θα έμοιαζαν οι μεγαλουπόλεις αν τα κτίρια δεν ήταν γκρι και μίζερα αλλά γεμάτα χρώμα - Εικόνα1

Αν κάποιος που ζει σε μια μεγάλη πόλη ρίξει μια ματιά τριγύρω, θα καταλάβει ότι ο Eis έχει δίκιο. Η εμμονή για μοντέρνα αρχιτεκτονική μας έχει καταβάλλει, αλλά για ποιο λόγο αυτό θα πρέπει να μεταφράζεται σε απόρριψη των χρωμάτων; Το project θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μία αφύπνιση σε όλους τους αρχιτέκτονες παγκοσμίως: λιγότερα γκρι, μίζερα κτίρια, περισσότερο τολμηρές προτάσεις.

Έτσι θα έμοιαζαν οι μεγαλουπόλεις αν τα κτίρια δεν ήταν γκρι και μίζερα αλλά γεμάτα χρώμα - Εικόνα2

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

1 2

Advertisement