ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα 3 πράγματα που σε εμποδίζουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου

Πόσους στόχους θέτεις κάθε χρονιά και πόσους τελικά πραγματοποιείς; Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουμε στόχους και μετά συναντάμε ένα σωρό εμπόδιο στην προσπάθειά μας να τα καταφέρουμε.

Τα 3 πράγματα που σε εμποδίζουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου

Συχνά μάλιστα δεν συνειδητοποιούμε ποια ακριβώς είναι αυτά τα εμπόδια ώστε να τα αντιμετωπίσουμε. Το αποτέλεσμα; Απραγματοποίητοι στόχοι και απογοήτευση. Η λύση; Ανακάλυψε τα 3 πράγματα που σε εμποδίζουν να κάνεις πραγματικότητα τους στόχους σου:

1-Αμφιβολίες

Θέτεις ένα στόχο αλλά όταν ξεκινάς τον προγραμματισμό σου και τη δουλειά για να τον πραγματοποιήσεις αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι δεν αξίζει την προσπάθεια κι ότι μάλλον είναι αδύνατο να τα καταφέρεις. Ακόμα κι αν έχεις δίκιο, ο λόγος που δεν συνεχίζεις την προσπάθεια –έστω για να διαψεύσεις τη λογική σου- είναι οι αμφιβολίες.

Οι αμφιβολίες μεγαλώνουν όταν κάνεις αρνητικές σκέψεις ακριβώς επειδή τις πιστεύεις, όχι επειδή τις επιλέγεις ή επειδή θέλεις να βγουν αληθινές. Οι σκέψεις αυτές δεν σε αφήνουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου και για να τις αποβάλλεις πρέπει… να τις αφήσεις να ανέβουν στην επιφάνεια. Αντιμετώπισέ τις, συζήτα για αυτές με κάποιο κοντινό σου πρόσωπο και αναγνώρισέ τις ώστε να τις διώξεις από το μυαλό σου.

2-Φοβίες

Ο δρόμος για την πραγματοποίηση ενός στόχου φέρνει στην επιφάνεια και τις φοβίες που έχεις που αφορούν στον χαρακτήρα σου αλλά και συγκεκριμένα στην ικανότητά σου να τα καταφέρεις. Όλοι έχουμε φοβίες και ο καλύτερος τρόπος για να τις ξεπεράσεις είναι να τις αναγνωρίσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι αυτές ι τρομακτικές σκέψεις που κάνεις είναι μέρος της διαδικασίας που απαιτείται για να φτάσεις στον στόχο σου.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

1 2

Advertisement