Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν!

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν!

Κάτι ήξεραν και οι παλιοί, και το τρομερό είναι ότι οι πατέντες αυτέ ακόμα λειτουργούν!

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν!

Είχατε σκεφτεί να κάνετε κάτι από τα παρακάτω;

Εντοπίστε μια διαρροή γκαζιού

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 2

Αν υποψιάζεστε ότι κάπου υπάρχει διαρροή γκαζιού, προσπαθήστε να την εντοπίσετε με την όσφρηση και μετά βάλε επάνω στην διαρροή λίγο σαπούνι Αν όντως υπάρχει πρόβλημα, το σαπούνι θα αρχίσει να αφρίζει.

Αντί για σκούπα, πανί!

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 3

Ακόμα και η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αφήσει μικρά «τρίμματα» γυαλιού στο πάτωμα. Έτσι, μαζέψτε πρώτα τα πολλά με την σκούπα και μετά περάστε το πάτωμα με ένα νωπό πανάκι. Θα δείτε ότι όλα θα κολλήσουν πάνω στο πανί.

Για τα βάζα στο μπαλκόνι και όχι μόνο!

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 4

Αν φοβάστε μην αναποδογυρίσουν τα βάζα σας, βάλτε μέσα λίγη άμμο! Εναλλακτικά στο εμπόριο υπάρχουν πετραδάκια και βότσαλα σε διάφορα χρώματα που μπορούν ακόμα να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας!

Βγάλτε μια ακίδα χωρίς να γδάρετε το δέρμα σας

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 5

Υπάρχει κι άλλη λύση εκτός από το τσιμπιδάκι. Γεμίστε ένα μικρό μπουκαλάκι (σχεδόν μέχρι πάνω) με βραστό νερό και βάλτε το στο χέρι σας όπως βλέπετε. Σταδιακά θα αρχίσει να τραβάει την ακίδα προς τα έξω

Παγώστε το κρασί χωρίς ψυγείο

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 6

Τυλίξτε το μπουκάλι με μια πετσέτα και τοποθετήστε το σε ένα σκεύος. Βάλτε τα κάτω από τρεχούμενο νερό βρ΄΄υση για αρκετά λεπτά!

Κόψτε φρέσκο ψωμί χωρίς να διαλυθεί

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 7

Απλά βάλτε δίπλα στο ψωμί τον βραστήρα με το νερό που έχει ήδη βράσει. Ο ατμός θα κρατήσει λίγο πιο μαλακή την κόρα και δεν θα γίνει θρύμματα

Κάντε τα σπίρτα να κρατάνε περισσότερο

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 8

Ξύστε λιγάκι την επιφάνεια όπως βλέπετε και θα δείτε που δεν θα σβήνουν τόσο εύκολα με πριν

Σβήστε μια φωτιά

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 9

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα μείγμα που θα σβήσει μια φωτιά ανακατεύοντας 700g αλάτι, 350g αμμωνία σε σκόνη και  1,5 λίτρο νερού.

Πως θα τραβήξετε μακριά καρφιά

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 10

Για να μην λυγίζουν….στα μισά της διαδρομής, βάλτε ένα κομματάκι ξύλο όπως βλέπετε στην εικόνα

Τέλειο! Πως θα ξεκολλήσετε τα ποτήρια

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 11

Α έχουν σφηνώσει για τα καλά (πιστεύω όλοι το έχουμε πάθει) ρίξτε κρύο νερό στο «μέσα» ποτήρι και βάλτε τα και τα δυο σε ζεστό νερό. Να δείτε που σε λίγα λεπτά θα ξεκολλήσουν

Ζει ένα λουλούδι χωρίς νερό και ήλιο;

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 12

Ε λοιπόν ναι! Αν βάλετε το κοτσάνι του λουλουδιού μέσα σε μια πατάτα, θα αντέξει μια εβδομάδα! Αξίζει έστω για πείραμα!

Πως θα ξεχωρίσετε το βούτυρο από τη μαργαρίνη!

Μυστικά 100 χρόνων που Ακόμα Δουλεύουν! - Εικόνα 13

Μην μας ρωτήσετε γιατί, ο καθένα έχει το λόγο του να μην θέλει να φάει κάτι από τα δυο. Καμιά φορά όμως μπορεί να μπερδευτούμε γιατί δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να τα ξεχωρίσουμε. Υπάρχει λύση. Βάλτε μια σταλιά βούτυρο σε ένα χαρτάκι και κάψτε το. Κάντε το ίδιο με τη μαργαρίνη. Θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά, αφού το βούτυρο θα μυρίζει..νοστιμιά σε αντίθεση με την μαργαρίνη που όταν καίγεται δεν είναι και πολύ ευχάριστη.

Όλες θα θέλετε να μάθετε ΑΥΤΑ τα Μυστικά ομορφιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ