Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς;

Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς;

Ένα παιχνίδι με τις σκιές γίνεται ξαφνικά.. έργο τέχνης.

Εκεί όπου πέφτει το φως, δημιουργείται εικόνα. Εικόνα γνωστή, φιγούρες αγαπημένες, παραστάσεις που ξυπνούν συναισθήματα και μνήμες. Φως και σκοτάδι μπλέκονται και συνεργάζονται τόσο αρμονικά, αλλά και τόσο ανταγωνιστικά.

Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς;

Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς; - Εικόνα 0

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης, ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης που από την Λάρισα ρίζωσε στην Ξάνθη, αναλαμβάνει να σας μυήσει στην τέχνη της σκιάς…

«Η «Νίκη της Ξάνθης» είναι το πρώτο μου ηλιακό γλυπτό. Πρόκειται για ένα άμορφο ανάγλυφο έργο στον τοίχο του «Σπιτιού της Σκιάς – The House of Shadow» (Μαυρομιχάλη 3, Ξάνθη, Ελλάδα). Δίπλα στον ανάγλυφο τοίχο υπάρχει μια ζωγραφισμένη γλάστρα με λουλούδια…

Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς; - Εικόνα 1

Επειδή λοιπόν τα λουλούδια θέλουν νερό, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια γυναίκα, «η Νίκη της Ξάνθης», θα βγαίνει στις 10.23, κάθε πρωί για να τα ποτίσει. Η γυναίκα αυτή θα είναι η σκιά του «άμορφου» γλυπτού, που θα παράγεται από το φως του ήλιου.

Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς; - Εικόνα 2

Το χρονικό διάστημα της σκιάς στο τέλειο σχήμα της είναι περίπου 3 με 4 λεπτά, ενώ είναι αναγνωρίσιμη για 20 λεπτά περίπου, με τα χαρακτηριστικά της να αλλοιώνονται όσο απομακρυνόμαστε από τη χρονική στιγμή 10:23.

Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς; - Εικόνα 3

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ