12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας

12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας

Κάποια στιγμή της ζωής μας, όλοι νιώσαμε μια δυσάρεστη αίσθηση στα μάτια. Για τους περισσότερους, ένας καλός ύπνος και λίγη ξεκούραση, είναι αρκετά ώστε να επανέλθει η όραση και να εξαφανιστούν τα ενοχλητικά συμπτώματα.

12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοηθούν.

#1 Λευκές κηλίδες στον κερατοειδή του ματιού12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας - Εικόνα 1

© depositphotos

Αυτό είναι κάτι αρκετά κοινό στους ανθρώπους που φορούν φακούς επαφής και μπορεί να είναι σημάδι μόλυνσης του κερατοειδούς. Ακόμη και μικροί τραυματισμοί των ματιών που προκαλούνται από χρήση φακών επαφής, μπορεί να οδηγήσουν σε μια τέτοια λοίμωξη και στη συνέχεια σε έλκος κερατοειδούς.

Οι άνθρωποι που φορούν φακούς με ληγμένη διάρκεια ζωής ή καθημερινά, για μεγάλο χρονικό διάστημα (συμπεριλαμβανομένης της διάρκεια της νύχτας), κινδυνεύουν περισσότερο.

#2 Λευκός κύκλος γύρω από την ίριδα του ματιού12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας - Εικόνα 2

© depositphotos

Τις περισσότερες φορές είναι ένα σημάδι γήρανσης και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Αλλά αν είστε μακριά από την ηλικία συνταξιοδότησης, ένας λευκός κύκλος γύρω από την ίριδα, μπορεί να σημαίνει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, που συχνά σημαίνει πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

#3 Κόκκινα μάτια12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας - Εικόνα 3

© depositphotos

Τα μάτια μπορεί να γίνουν κόκκινα για διάφορες αιτίες, όπως λόγω ανεπαρκή ύπνου, παρατεταμένης εργασίας ή έκθεσης σε άνεμο και ήλιο. Παρόλα αυτά, αν κοκκινίζουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μπορεί να είναι ενδείξεις διάφορων ασθενειών όπως αυξημένης ενδοφθάλμιας πίεσης (γλαυκώματος), υψηλής ενδοκρανιακής πίεσης και διαβήτη.

#4 Ξηροφθαλμία12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας - Εικόνα 4

© depositphotos

Η ξηροφθαλμία προκαλεί δυσφορία και κνησμό με αποτέλεσμα το τρίψιμο, να βλάπτει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Αυτό οδηγεί στην χαλάρωση του βλεφάρου και σε ρυτίδες, ενώ αυξάνει την επίδραση του αέρα, καθιστώντας τα μάτια ακόμα ξηρότερα. Η πιο κοινή αιτία φαγούρας των ματιών, είναι η εποχιακή αλλεργία.

Εάν η υπερβολική ξηρότητα συνοδεύεται από αυξημένη ευαισθησία στο φως, αυτό μπορεί να υποδεικνύει το σύνδρομο Σιόγκρεν, μια σπάνια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

#5 Άχρωμα στίγματα μπροστά από τα μάτια12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας - Εικόνα 5

© depositphotos

Αυτά τα σημάδια είναι ιδιαίτερα ορατά με φόντο τον καθαρό ουρανό, το λευκό χιόνι ή έναν καλά φωτισμένο τοίχο. Κάποιες φορές, όλοι οι άνθρωποι τα παρατηρούν. Ωστόσο, αν ξαφνικά σας συμβαίνει συχνά και εμφανίζονται όλο και περισσότερα, ίσως είναι ένα σημάδι ρωγμής ή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

#6 Πρησμένα κόκκινα μάτια12 σημάδια που εμφανίζουν τα μάτια μας όταν έχουμε πρόβλημα με την υγεία μας - Εικόνα 6

© depositphotos

Αυτό είναι συνέπεια κούρασης και έλλειψης ύπνου, ενώ συχνά θεωρείται σημάδι μόλυνσης. Ένα τέτοιο σύμπτωμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε όσους χρησιμοποιούν φανατικά οφθαλμικές σταγόνες με λευκαντική δράση. Η μακροχρόνια χρήση τους, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ