ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αν είχες αυτό το χαρακτηριστικό μικρός είσαι πιο έξυπνος!

Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του και πάντα σκέφτεται το αν θα γίνει επιτυχημένο και αν θα καταφέρει να φτάσει ψηλά με το μυαλό του.

Αν είχες αυτό το χαρακτηριστικό μικρός είσαι πιο έξυπνος!

Προφανώς, όσο ένα παιδί είναι σε βρεφική ηλικία δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα για την ευφυΐα του, υπάρχει όμως ένα φυσικό χαρακτηριστικό που προδίδει το πόσο έξυπνο είναι ένα παιδί.

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, εκτός από την σωστή ανατροφή και την εκπαίδευση που πρέπει να έχει, μία νέα έρευνα βρήκε έναν συσχετισμό μεταξύ ενός συγκεκριμένου χαρακτηριστικού και του πόσο πιθανό είναι να επιτύχει στην ζωή του ένα μωρό. Τι έδειξε λοιπόν αυτή η έρευνα;

Ποιο χαρακτηριστικό δείχνει το πόσο έξυπνο είναι ένα μωρό;

Η μελέτη αυτή διεξήχθη από την UK Biobank, η οποία είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά στην διεξαγωγή διαφόρων ερευνών που σχετίζονται με την βελτίωση της διάγνωσης των ασθενειών.

Αν είχες αυτό το χαρακτηριστικό μικρός είσαι πιο έξυπνος!

Για τους σκοπούς της μελέτης λοιπόν, έλαβαν μέρος 100.000 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας από 37 μέχρι και 73 ετών. Μελέτησαν στην ουσία το αν υπήρχαν δεσμοί μεταξύ των γονιδίων τους, της γενικής τους υγείας και το τι έχουν κάνει στην ζωή τους, δηλαδή κατά πόσο κατάφεραν να πετύχουν ο καθένας στον τομέα του.

Οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή και τον τρόπο ζωής τους, ενώ επίσης τους πήραν δείγμα από ούρα, αίμα αλλά και DNA μέσω του σάλιου. Έπειτα από τις συγκρίσεις που έκαναν βρήκαν μια ενδιαφέρουσα σύνδεση μεταξύ του όγκου του εγκεφάλου και του μέγεθος του κεφαλιού τους.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

1 2

Advertisement