ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πίτσα με μπρόκολο, κασέρι και σαλάμι Λευκάδος

Μια φρέσκια και νόστιμη συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Πίτσα με μπρόκολο, κασέρι και σαλάμι Λευκάδος

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 50΄, Ψήσιμο: 25΄

Υλικά (για 1 πίτσα διαμ. περίπου 32 – 34 εκ.)

Για τη βάση (εναλλακτικά, παίρνουμε έτοιμη από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
130 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
40 ml νερό, χλιαρό
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη, για το λάδωμα της ζύμης

Για την επικάλυψη

200 γρ. μπρόκολο, σε πολύ μικρά μπουκέτα
150 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
50 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτές ροδέλες
50 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
40 ml ελαιόλαδο
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή ή μπούκοβο
αλάτι

Διαδικασία

Βάση: Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για περίπου 10 λεπτά, να αρχίσει να φουσκώνει και να αφρίζει. Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και τα ανακατεύουμε.

Σχηματίζουμε στο αλεύρι μια λακκούβα και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή στο μίξερ (με το γάντζο, το εξάρτημα για ζύμωμα) για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

1 2

Advertisement