Τα 8 Θερινά Σινεμά της Αθήνας που είναι σταθερή αξία

Τα 8 Θερινά Σινεμά της Αθήνας που είναι σταθερή αξία

Το Σινέ Θησείο έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του από την Πέμπτη 4 Μαΐου όπως και ο Ζέφυρος των Πετραλώνων και το Cine Paris στην Πλάκα, που μας περιμένουν να πάρουμε τις ζακετούλες μας (να μην ανησυχεί και η μαμά) και να απολαύσουμε τις πρώτες μας ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό.

άρθρο του in2life.gr

Mε θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη, με αρώματα από αγιόκλημα και γιασεμιά στον δροσερό αέρα…

Και καθώς εντός των ημερών αναμένουμε και τους υπόλοιπους, φτιάξαμε το top-8 των αγαπημένων μας θερινών κινηματογράφων για να σας ανοίγουμε σιγά σιγά την όρεξη.

Σινέ Θησείον 

Απ. Παύλου 7, Θησείο, τηλ: 210 3420864 Τιμή εισιτηρίου: 6€ Δευτέρα έως Τετάρτη, 8€ τις υπόλοιπες μέρες (6€ φοιτητικό, παιδικό και άνω των 65 όλες τις μέρες)

Τα 8 Θερινά Σινεμά της Αθήνας που είναι σταθερή αξία - Εικόνα 1

Ένα από τα «καλύτερα σινεμά του πλανήτη» σύμφωνα με το CNN, είναι κάθε χρόνο παραδοσιακά ένα από τα πρώτα που ανοίγουν τον χορό –και γι’ αυτό του ανήκει δικαιωματικά η πρώτη θέση στη λίστα μας. Πιάνουμε θέση προς τα πίσω και αριστερά, για να βλέπουμε καλύτερα την φωτισμένη Ακρόπολη στο φόντο, και παραγγέλνουμε στο διάλειμμα σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Ζέφυρος

Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462677 Τιμή εισιτηρίου: 7€ (6€ φοιτητικό, ανέργων και άνω των 65). Κάθε Τρίτη 5€ γενική είσοδος.

Τα 8 Θερινά Σινεμά της Αθήνας που είναι σταθερή αξία - Εικόνα 2 Σινεφίλ όσο λίγοι, νοσταλγικός όσο και η γειτονιά του, ο υπέροχος Ζέφυρος προβάλλει κατά κύριο λόγο επανεκδόσεις και ασπρόμαυρα διαμαντάκια του ευρωπαϊκού, αλλά και του αμερικανικού κινηματογράφου, στην καταπράσινη αυλίτσα του. Στο μπαρ, η σπιτική καρυδόπιτα και το παραδοσιακό σάμαλι αποτελούν χιτ, ενώ στην έξοδο τα μεζεδοπωλεία που τον περιβάλλουν αποτελούν ένα πρώτης τάξεως σκηνικό για σινεφίλ αναλύσεις.

Cine Paris 

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071 Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Τρίτη και Τετάρτη 6€)

Τα 8 Θερινά Σινεμά της Αθήνας που είναι σταθερή αξία - Εικόνα 3 Άνοιξε την σαιζόν με το οσκαρικό Moonlight, ήδη από την Πέμπτη 4 Μαΐου, και μας περιμένει σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης, στην καρδιά της Πλάκας, για ταινίες παρέα με τους τουρίστες της, με τα αρώματα των αντηλιακών να μπερδεύονται με εκείνα του ποπ-κορν. Από την ταράτσα του απολαμβάνουμε, ίσως, την καλύτερη θέα στην Ακρόπολη, ενώ οι κινηματογραφικές αφίσες στο ισόγειο είναι η τέλεια σινεφίλ εισαγωγή στην κινηματογραφική εμπειρία που θα ακολουθήσει.

Δεξαμενή

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 210-3602363-210-3623942 Τιμή εισιτηρίου: 8€ (φοιτητικό 5€) Κάθε Τετάρτη 2 άτομα με ένα εισιτήριο

Τα 8 Θερινά Σινεμά της Αθήνας που είναι σταθερή αξία - Εικόνα 4

Μικρό, γραφικό και λουλουδιασμένο, το σινεμαδάκι της Δεξαμενής ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη 11 Μαΐου για να μας κακομάθει άλλη μια χρονιά με ζεστή πίτσα στο διάλειμμα, και διαλεχτές ταινίες πέρα από την πρώτη προβολή, και από τον ευρωπαϊκό και ελληνικό κινηματογράφο. Η ανάλυση της ταινίας με ουζάκι και μεζέ στο παρακείμενο, ομώνυμο καφενεδάκι-στέκι του Παπαδιαμάντη στο τέλος επιβάλλεται.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ