5 πράγματα που μας προσφέρει το sεξ εκτός από ηδονή

Περισσότερο ή λιγότερο, όλοι αρέσκονται στη sεξουαλική πράξη.

Όσοι όμως επιμένουν να την αντιμετωπίζουν αποκλειστικά ως μέσο απόλαυσης, καλό θα ήταν να σταθούν και στα σωματικά και ψυχολογικά της ευεργετήματα.

Ακολουθούν πέντε σημαντικοί λόγοι για να αυξήσετε το sεξ στη ζωή σας.

1. Το sεξ μειώνει την πίεση και τα επίπεδα άγχους

Το 2005 έγινε μία μελέτη στη Σκωτία. Ζητήθηκε από εθελοντές να καταγράψουν τη sεξουαλική τους δραστηριότητα και παράλληλα τους δόθηκαν στόχοι που ήταν στρεσογόνοι, όπως για παράδειγμα να κάνουν μία ομιλία μπροστά σε κόσμο. Αυτοί που έκαναν sεξ είχαν χαμηλότερη πίεση και ξεπερνούσαν το άγχος γρηγορότερα από όσους δεν είχαν κάνει sεξ. Το τακτικό sεξ κάνει καλό στην αρτηριακή πίεση.

5 πράγματα που μας προσφέρει το σεξ εκτός από ηδονή - Εικόνα0

2. Το sεξ δυναμώνει την καρδιά

Το τακτικό sεξ ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα και με άλλους τρόπους. Μελέτη στη Βρετανία έδειξε ότι οι άντρες που έκαναν sεξ δύο φορές την εβδομάδα για μία περίοδο 20 ετών είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή ασθένεια από αυτούς που έκαναν sεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα. Μετά από μία δεκαετία μάλιστα ο κίνδυνος ξαφνικού θανάτου μειωνόταν κατά 50% σε σύγκριση με αυτούς που δεν έκαναν sεξ.

3. Το sεξ ενδέχεται να προστατεύει από τον καρκίνο

5 πράγματα που μας προσφέρει το σεξ εκτός από ηδονή - Εικόνα1

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άντρες που εkσπεpματίζουν πιο συχνά μπορεί να έχουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, παρότι οι διαφορές δείχνουν να είναι αρκετά περιορισμένες. Τα οφέλη είναι πιο εμφανή σε ό,τι αφορά στον καρκίνο του μαστού. Οι γυναίκες που κάνουν sεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού από τις γυναίκες που δεν κάνουν sεξ.

4. Το sεξ βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

5 πράγματα που μας προσφέρει το σεξ εκτός από ηδονή - Εικόνα2

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συχνό sεξ βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύει από το κοινό κρύωμα.

5. Το sεξ ανακουφίζει από τον πόνο

Παρότι θεωρητικά η πιο συχνή δικαιολογία των γυναικών είναι ο πονοκέφαλος, στην πραγματικότητα οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από ημικρανίες αισθάνονται καλύτερα μετά τη sεξουαλική επαφή. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μετά τον οpγασμό και η ροή αίματος στην περιοχή των γεννητιkών οργάνων προφανώς βοηθούν.

a.v.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ