9 Έξυπνοι τρόποι για τσεκάρετε αν μυρίζει άσχημα το στόμα σας και η αναπνοή σας

Σύμφωνα με τις στατιστικές, η δυσοσμία του στόματος επηρεάζει περίπου το 25-30% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αν το πρόβλημα σας δεν έχει σχέση με τις ασθένειες των δοντιών, των ούλων και το στομάχι, αλλά μερικές φορές αισθάνεστε ανασφάλεια για την αναπνοή σας, χρησιμοποιήστε τις απλές και αποτελεσματικές τεχνικές που συγκεντρώσαμε για σας.

1. Γλείψτε το εσωτερικό του καρπού σας

9 Έξυπνοι τρόποι για τσεκάρετε αν μυρίζει άσχημα το στόμα σας και η αναπνοή σας - Εικόνα 3

Προσπαθήστε να γλείψετε με το μεσαίο τμήμα της γλώσσας, το οποίο συσσωρεύει τα περισσότερα βακτήρια. Περιμένετε 5-10 δευτερόλεπτα και μυρίστε. Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά, είναι απαραίτητο να βουρτσίσετε τα δόντια σας ή να χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα. Αλλά για να πραγματοποιήσει αυτό το τεστ αμέσως μετά τον καθαρισμό δεν είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι θα είναι uninformative.

2. Περάστε το δάκτυλό σας κοντά στη ρίζα της γλώσσας

9 Έξυπνοι τρόποι για τσεκάρετε αν μυρίζει άσχημα το στόμα σας και η αναπνοή σας - Εικόνα 4

Αυτή η μέθοδος είναι πιο κατατοπιστική από την πρώτη, αν καταφέρετε να περάσετε το δάχτυλο σας στην ρίζα της γλώσσας. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το σάλιο, και μυρίστε. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μην ξεχάσετε να το κάνετε με καθαρά χέρια!

3. Αναπνεύστε σε καθαρό ποτήρι

9 Έξυπνοι τρόποι για τσεκάρετε αν μυρίζει άσχημα το στόμα σας και η αναπνοή σας - Εικόνα 5

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κύπελλο, ένα πλαστικό δοχείο ή μια πλαστική σακούλα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε αργά από το στόμα μέσα στο δοχείο, και στη συνέχεια εισπνεύστε γρήγορα από τη μύτη. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, εκπνέοντας σε κλειστές χούφτες και να μυρίσετε την ανάσα σας.

4. Χρησιμοποιήστε μια αποστειρωμένη γάζα

9 Έξυπνοι τρόποι για τσεκάρετε αν μυρίζει άσχημα το στόμα σας και η αναπνοή σας - Εικόνα 6

Σκουπίστε ένα μικρό κομμάτι της επιφάνειας της γλώσσας με μια αποστειρωμένη γάζα, αν η γάζα μυρίζει, τότε την ίδια αίσθηση έχουν και οι συνομιλητές σας. Αν η γάζα αποκτήσει κίτρινο χρώμα, σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη παραγωγή θειούχων, και ως εκ τούτου υπάρχει δυσοσμία στόματος.

5. Αφαιρέστε την επικάλυψη από τη γλώσσα

9 Έξυπνοι τρόποι για τσεκάρετε αν μυρίζει άσχημα το στόμα σας και η αναπνοή σας - Εικόνα 7

Με τη βοήθεια ενός συνηθισμένου κουταλιού, ξύστε ελαφρά την επιφάνεια της γλώσσας και αξιολογήστε το. Όσο πιο σκούρο είναι το υλικό στο κουτάλι σας, τόσο πιο πιθανή είναι και η παρουσία μιας δυσάρεστης αναπνοής.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ