10 από τα πιο κοινά λάθη στην αποθήκευση και διατήρηση των ρούχων μας

Κάθε άνθρωπος πρέπει να αποθηκεύει τα ρούχα με κάποιο τρόπο, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να το κάνουν σωστά. Μερικές φορές τα αγαπημένα και ακριβά μας ρούχα καταστρέφονται για αυτόν τον λόγο.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε περίπου 10 κοινά λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε για να κρατήσετε τα ρούχα σας καινούργια.

10. Λάθος αποθήκευση εποχιακών ρούχων10 από τα πιο κοινά λάθη στην αποθήκευση και διατήρηση των ρούχων μας - Εικόνα 1

Πριν ξεχωρίσετε τα ρούχα σας για εποχιακή αποθήκευση, πηγαίνετε όλα τα πανωφόρια σας στο καθαριστήριο. Μην βάζετε βρώμικα ρούχα στην ντουλάπα επειδή η γούνα τους μπορεί να χάσει την αρχική τους λάμψη και τα δερμάτινα ρούχα ενδέχεται να γίνουν λιγότερο γυαλιστερά και ελαστικά. Ένα άλλο πράγμα που δεν πρέπει να ξεχάσετε να κάνετε είναι να βάλετε μερικά εντομοκτόνα στα ρούχα σας.

9. Σακούλες αποθήκευσης για όλα τα είδη ρούχων10 από τα πιο κοινά λάθη στην αποθήκευση και διατήρηση των ρούχων μας - Εικόνα 2

Οι σακούλες αποθήκευσης ρούχων έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στην εποχή μας, αλλά αυτός ο τρόπος αποθήκευσης δεν είναι καλός για τη γούνα και το γνήσιο δέρμα, επειδή τα ρούχα θα «πνιγούν» χωρίς οξυγόνο. Θα έχουν μια δυσάρεστη οσμή, τα εξωτερικά μέρη θα είναι κολλώδη, και η γούνα θα καταστραφεί.

8. Λάθος κρεμάστρες10 από τα πιο κοινά λάθη στην αποθήκευση και διατήρηση των ρούχων μας - Εικόνα 3

Μην λυπάστε να αγοράσετε καλές κρεμάστρες. Αν έχετε 5 κρεμάστρες και 10 ρούχα, υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ένα άλλο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε, είναι να βάζετε πολλά ρούχα το ένα πάνω από το άλλο. Όταν υπάρχουν 5-7 ρούχα το ένα πάνω στο άλλο, τα ρούχα δεν «αναπνέουν» και  καθίστανται μη συμπιεσμένα.

Επιλέξτε κρεμάστρες ανάλογα με τα μεγέθη των ενδυμάτων. Αυτό θα αποτρέψει τις φυσαλίδες στα μανίκια.

 

Οι κρεμάστρες πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο και το βάρος των ρούχων: Μη βάζετε βαριά γούνινα παλτά και δερμάτινα σακάκια σε μικρές λεπτές κρεμάστρες. Φορέματα από λεπτό ύφασμα δεν πρέπει να τοποθετούνται σε παλιές ξύλινες κρεμάστρες που μπορεί να σχίσουν το ύφασμα.

7. Λάθος αποθήκευση πλεκτών ρούχων και πουλόβερ10 από τα πιο κοινά λάθη στην αποθήκευση και διατήρηση των ρούχων μας - Εικόνα 4

Τα πλεκτά και μάλλινα ρούχα δεν πρέπει να φυλάσσονται σε κρεμάστρες. Αυτό τα κάνει να χάσουν το σχήμα τους και να χαλαρώσουν. Τα ράφια είναι ιδανικά για την αποθήκευση απαλών αφράτων πουλόβερ. Αναδιπλώστε τα μάλλινα πουλόβερ και κρατήστε τα σε ξεχωριστό ράφι. Εάν βάλετε κάτι πάνω από αυτά, θα χαλάσετε την φόρμα τους.

6. Τοποθέτηση μακριών φορεμάτων σε κρεμάστρες10 από τα πιο κοινά λάθη στην αποθήκευση και διατήρηση των ρούχων μας - Εικόνα 5

Φορέματα και φούστες που είναι αρκετά μακριές ώστε να αγγίξουν το πάτωμα είναι καλύτερα να αποθηκεύονται σε μια μπάρα για κρεμάστρες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να τα σιδερώνετε πολύ συχνά.Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ