Μύκητες νυχιών – 4 Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Μύκητες νυχιών – 4 Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Η λοίμωξη των νυχιών από μύκητες οφείλεται συνήθως στην υγρασία που «παγιδεύεται» σε θερμό περιβάλλον, όπως το εσωτερικό των παπουτσιών, γι’ αυτό και είναι συνηθέστερη στα πόδια αντί για τα χέρια.

Πως δημιουργούνται οι μύκητες νυχιών

Οι μύκητες νυχιών είναι φαινόμενο που απαντάται πολύ συχνά στους αθλητές και στα άτομα που φορούν κλειστά παπούτσια. 

Οι μύκητες αγαπούν την υγρασία αλλά και την ανεπαρκή καθαριότητα μιας και τέτοιου είδους περιβάλλοντα τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν αλλά και να εξαπλωθούν με μεγάλη ταχύτητα.

Οι μύκητες αναπτύσσονται με μεγαλύτερη ευκολία στο υγρό, θερμό και σκοτεινό περιβάλλον, γι’ αυτό και τα πόδια θα πρέπει να παραμένουν στεγνά και τα παπούτσια να αερίζονται συστηματικά.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ: 6 κακές συνήθειες που γερνάνε το δέρμα

Πως εμφανίζονται οι μύκητες νυχιών

Αρχικά, ο μύκητας στα νύχια κάνει την εμφάνισή του ως μια μικρή, λευκή ή κιτρινωπή κηλίδα στην άκρη του νυχιού. Όσο εξαπλώνεται, το νύχι μπορεί να γίνει πιο παχύ και εύθρυπτο, να αλλάξει σχήμα ή να γίνει πιο σκουρόχρωμο. Πρέπει να ληφθεί κατάλληλη αγωγή, καθώς ο μύκητας στα νύχια δεν υποχωρεί από μόνος του.

Πως αντιμετωπίζονται οι μύκητες νυχιών

Πέρα από την από του στόματος αγωγή, το ειδικό διάλυμα για επάλειψη του νυχιού ή την κρέμα που θα προτείνει ο γιατρός, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω μερικές φυσικές συνταγές για ταχύτερη αντιμετώπιση.

Μύκητες νυχιών – 4 Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

1. Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα φυσικό απολυμαντικό με αντιμυκητισιακή και αντιβακτηριδιακή δράση. Πρέπει να εφαρμόζετε διάλυμα ελαίου και να το απλώσετε επάνω στο νύχι.

Αναμειγνύετε μία κουταλιά του γλυκού έλαιο τεϊόδεντρου με μισή κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και με ένα κομμάτι βαμβάκι αλείφετε το νύχι, πιέζοντας ελαφρώς. Επαναλαμβάνετε πρωί και βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ