Γεγονότα που αποδεικνύουν ότι το σώμα σας είναι γεμάτο εκπλήξεις

Οι επιστήμονες εμφανίζουν νέες ανακαλύψεις για το ανθρώπινο σώμα σχεδόν κάθε μέρα και μερικές από αυτές ακούγονται πολύ περίεργες για εμάς. Εμείς συντάξαμε μια συλλογή από γεγονότα που δείχνουν ότι υπάρχει κάτι πολύ ισχυρό σχετικά με το σώμα μας.

Γεγονότα που αποδεικνύουν το σώμα σας είναι γεμάτα εκπλήξεις ++++++++ - Εικόνα 2

Το οξύ στο στομάχι μας θα μπορούσε εύκολα να διαλύσει μια ξυριστική λεπίδα. Αλλά, φυσικά, δεν χρειάζεται να το αποδείξετε. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς στομάχι, το 75% του ήπατος, το ένα νεφρό, το 80% των εντέρων μας, την σπλήνα, τον ένα πνεύμονα και οποιοδήποτε όργανο στην περιοχή των βουβωνών. Δεν θα είναι και η πιο ευτυχισμένη ζωή, αλλά είναι δυνατόν. Η επιδερμίδα μας αναγεννάται κάθε 2-4 εβδομάδες. Σε ένα χρόνο χάνουμε περίπου 0,7 κιλά νεκρού δέρματος. Τα οστά ενός μέσου ατόμου μπορούν να αντέξουν περίπου 16.000 άτομα να στέκονται πάνω τους.

Γεγονότα που αποδεικνύουν το σώμα σας είναι γεμάτα εκπλήξεις ++++++++ - Εικόνα 3 Το χρώμα των ματιών μπορεί να αλλάξει με την ηλικία. Αυτό συμβαίνει σε 10 έως 15 τοις εκατό του πληθυσμού του Καυκάσου. Ωστόσο, εάν το χρώμα των ματιών σας αλλάζει δραματικά ή εάν ένα μάτι αλλάξει από καστανό σε πράσινο, θα πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό. Οι αλλαγές των χρωμάτων των ματιών μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για ορισμένες ασθένειες, όπως η ετεροχρωμική ιριδοκυκλίτιδα του Fuch, το σύνδρομο Horner ή το βαφικό γλαύκωμα. Η επιφάνεια ενός ανθρώπινου πνεύμονα είναι ίση με γήπεδο τένις. Τα μαλλιά μας μπορούν να κρατήσουν το βάρος 2 ελεφάντων. Οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν περισσότερο χωρίς φαγητό από ό, τι μπορούν χωρίς ύπνο. Μπορούμε να ζήσουμε περίπου 3 εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά μετά από 11 ημέρες χωρίς ύπνο, το σώμα μας θα αρχίσει να καταρρέει. Γεγονότα που αποδεικνύουν το σώμα σας είναι γεμάτα εκπλήξεις ++++++++ - Εικόνα 4 Χωρίς ένα δάχτυλο, θα χάνατε περίπου το 50% της δύναμης του χεριού σας. Ο ισχυρότερος μυς του σώματος είναι ο μυς του σαγονιού μας. Το λεπτό έντερο μας έχει το ύψος 4 ατόμων. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς βρίσκει τον χώρο που χρειάζεται στην κοιλιά μας. Το σώμα μας περιέχει 60.000 μίλια αιμοφόρων αγγείων. Γεγονότα που αποδεικνύουν το σώμα σας είναι γεμάτα εκπλήξεις ++++++++ - Εικόνα 5 Τα άτομα με αλμπινισμό συχνά θεωρούνται ότι έχουν βιολετί ή κόκκινα μάτια. Δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν χρωστική ουσία στην ίριδα τους, το φως μπορεί να αναπηδήσει στο πίσω μέρος του ματιού και στη συνέχεια να φύγει. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε κόκκινα μάτια σε μια φωτογραφία. Σε κανονικά μάτια και συνθήκες φωτισμού, το φως δεν μπορεί να φύγει από το μάτι έτσι. Αυτή είναι μια πολύ σπάνια κατάσταση. Ο μέσος υγιής άνθρωπος μπορεί να παράγει 4 γαλόνια ιδρώτα κατά τη διάρκεια μίας μόνο ημέρας. Παράγουμε αρκετή θερμότητα σε 30 λεπτά για να βράσουμε μισό γαλόνι νερού. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, παράγουμε αρκετό σάλιο για να γεμίσουμε 2 πισίνες. Η ικανότητα να λυγίζετε τη γλώσσα και τα δάχτυλα σας σε περίεργες μορφές είναι στην πραγματικότητα γενετική. Γεγονότα που αποδεικνύουν το σώμα σας είναι γεμάτα εκπλήξεις ++++++++ - Εικόνα 6
Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ