8 ενδείξεις που ανιχνεύουν συμπτώματα της μηνιγγίτιδας και βοηθάνε τους γονείς να προλάβουν την ασθένεια

Η μηνιγγίτιδα είναι μια ασθένεια που συνδέεται με τη φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών που καλύπτουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Η αιτιολογία αυτής της ασθένειας μπορεί να ποικίλει, αλλά τα συμπτώματα διαφορετικών τύπων είναι γενικά παρόμοια. Θεωρείται ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στην ασθένεια αυτή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς τους τρόπους ανίχνευσης της μηνιγγίτιδας και σε ποια συμπτώματα θα πρέπει να δοθεί κυρίως προσοχή.

Ξαφνικός πυρετός

8 συμπτώματα της μηνιγγίτιδας που κάθε γονέας πρέπει να γνωρίζει - Εικόνα 2 Ένα από τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας είναι ένας πυρετός που ξεκινά ξαφνικά. Ένα παιδί αρχίζει να τρέμει και παραπονιέται ότι αισθάνεται πάντα κρύο. Η θερμοκρασία του άρρωστου αυξάνεται πολύ γρήγορα και συχνά γίνεται αρκετά δύσκολο το να μειωθεί. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι αυτό το σύμπτωμα είναι ένα σημάδι πολλών άλλων ασθενειών, θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε άλλους παράγοντες που δείχνουν αλλαγές στην κατάσταση ενός παιδιού.

Δυνατός πονοκέφαλος

8 συμπτώματα της μηνιγγίτιδας που κάθε γονέας πρέπει να γνωρίζει - Εικόνα 3 Οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από μηνιγγίτιδα δεν είναι απλά ισχυροί, αλλά αφόρητοι. Επιπλέον, ο πόνος μπορεί να επηρεάσει και τον αυχένα ενός ασθενούς, αλλά λόγω του σφοδρού πονοκεφάλου δεν μπορεί να δώσει προσοχή σε αυτό.

Διπλή όραση

8 συμπτώματα της μηνιγγίτιδας που κάθε γονέας πρέπει να γνωρίζει - Εικόνα 4 Ένα άτομο που πάσχει από μηνιγγίτιδα δεν μπορεί να εστιάσει την όραση του, γι ‘αυτό το όραμα του διπλασιάζεται.

Στομαχόπονος, ναυτία και εμετός

8 συμπτώματα της μηνιγγίτιδας που κάθε γονέας πρέπει να γνωρίζει - Εικόνα 5 Ένα άτομο άρρωστο με μηνιγγίτιδα χάνει την όρεξη του. Αυτό συμβαίνει εν μέρει λόγω της συνεχούς ναυτίας που μπορεί να ακολουθηθεί από στομαχόπονους και εμετό.

Ευαισθησία στο έντονο φως

8 συμπτώματα της μηνιγγίτιδας που κάθε γονέας πρέπει να γνωρίζει - Εικόνα 6 Ένα άλλο σημάδι της μηνιγγίτιδας είναι ο φόβος του φωτεινού φωτός επειδή προκαλεί δάκρυσμα των ματιών του παιδιού και ναυτία μαζί με έναν πονοκέφαλο που γίνεται όλο και πιο έντονος. Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ