Οι πιλότοι αποκαλύπτουν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών

Κάθε επάγγελμα έχει τα δικά του μυστικά που δεν πρέπει να μοιράζονται με κανέναν «έξω από τον κύκλο.» Η αεροπορία ήταν πάντα περιτριγυρισμένη από μυστήρια και αυτό το γεγονός καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον το να μάθουμε τα «εσωτερικά» αυτού του τομέα.

Σήμερα έχουμε συλλέξει εξομολογήσεις μελών πληρώματος από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας προτού ξεκινήσετε το επόμενο ταξίδι σας.

16. Απαγορεύεται στον πιλότο να έχει γενειάδα. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 2 Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν στους πιλότους τους να έχουν γένια. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η μάσκα οξυγόνου που θα πρέπει να ταιριάζει στο πρόσωπο σφιχτά αν παρουσιαστεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μια γενειάδα μπορεί να το δυσκολέψει αυτό.

15. Έχει κρύο στα αεροπλάνα για χάρη της υγείας σας. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 3 Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει μια σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας και της πίεσης σε ένα αεροπλάνο και της απώλειας συνείδησης που προκαλείται από την υποξία. Το τελευταίο μπορεί να προκληθεί από υπερθέρμανση του αέρα στη καμπίνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θερμοκρασία του αέρα διατηρείται δροσερή. Ντυθείτε ζεστά!

14. Τα αεροπλάνα δεν πετούν ποτέ σε ευθείες γραμμές. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 4 Σε μερικές μακρινές πτήσεις, στους επιβάτες εμφανίζεται ένας χάρτης με την τροχιά της πτήσης. Βλέπετε ότι το αεροσκάφος δεν πετάει ευθεία αλλά σε καμπύλη. Μερικές φορές πετάει ακόμη και σε ζιγκ-ζαγκ. Το θέμα είναι ότι η Γη μας είναι μια πεπλατυσμένη σφαίρα, ενώ ο χάρτης στην οθόνη είναι επίπεδος. Ο δεύτερος λόγος είναι οι ειδικές απαιτήσεις για τις πτήσεις, σύμφωνα με τις οποίες όλες οι διαδρομές πρέπει πάντα να βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να φτάσουν σε κάποιο σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν και την τροχιά.

13. Είναι καλύτερα να φοράτε ανθεκτικά παπούτσια σε μια πτήση. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 5 Προτιμήστε να φορέσετε ανθεκτικά παπούτσια με ισχυρή σόλα γιατί σε περίπτωση εκκένωσης έκτακτης ανάγκης μπορεί να βρεθείτε να στέκεστε με τις σαγιονάρες σας σε καυτή άσφαλτο ή με ζιζάνια στα γuμνά πόδια σας.

12. Οι πιλότοι και οι αποστολείς δεν επικοινωνούν πάντα με επίσημο τρόπο. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 6 Υπάρχει μια παράδοση όπου οι αποστολείς συγχαίρουν τους πιλότους σε όλες τις αργίες. Φανταστείτε: ένας πιλότος μπορεί να έχει μέχρι 4 πτήσεις την ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περίπου 2.000 άνθρωποι του εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα. 11. Ένα συνηθισμένο άτομο δεν θα καταφέρει ποτέ να προσγειώσει ένα αεροπλάνο. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 7 Στις ταινίες, βλέπουμε συχνά πως οι πιλότοι χάνουν την ευκαιρία να προσγειώσουν ένα αεροσκάφος εξαιτίας κακοποιών. Και ο κύριος χαρακτήρας της πλοκής, ένας πολύ εξειδικευμένος τύπος, ξεκινά να πιλοτάρει για να προσγειώσει το αεροπλάνο. Δυστυχώς, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνουμε στην πραγματική ζωή. Ακόμη και αν ένα άτομο είναι ιδιοφυΐα, αγαπά τους προσομοιωτές υπολογιστών που ταιριάζουν με το πραγματικό μοντέλο ενός αεροσκάφους 100% και είναι έτοιμος να ακολουθήσει όλες τις οδηγίες από το έδαφος, είναι πιθανό να αποτύχει λόγω μιας απλής προοπτικής: άγχος.

10. Οι καθυστερήσεις πτήσεων επηρεάζουν όχι μόνο τους επιβάτες αλλά και τις αεροσυνοδούς. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 8 Το γεγονός είναι ότι οι αεροσυνοδοί πληρώνονται μόνο για τις ώρες πτήσεων. Ο χρόνος που αφιερώνεται στο έδαφος δεν υπολογίζεται. Το μόνο που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες είναι ένα μικρό επίδομα εξόδων για κάθε ώρα που δαπανάται στο αεροδρόμιο.

9. Οι πιλότοι επισκέπτονται την τουαλέτα εναλλάξ. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 9 Όταν ένας από τους πιλότους χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, η αεροσυνοδός μπαίνει στο θάλαμο διακυβέρνησης και περιμένει μέχρι να επιστρέψει ο πιλότος. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν ζητήματα όπως το κλείδωμα έξω από το θάλαμο διακυβέρνησης αν π.χ ο δεύτερος πιλότος λιποθυμήσει ξαφνικά.

8. Το φαγητό του αεροπλάνου είναι άγευστο και δεν υπάρχει κανένας που να μπορείς να κατηγορήσεις γι ‘αυτό. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 10 Δεν είναι λάθος του προσωπικού του εδάφους. Ο λόγος είναι ότι σε μεγάλο υψόμετρο οι γεύσεις μας και η αίσθηση της μυρωδιάς αρχίζουν να διαταράσσονται. Η ανεπαρκής υγρασία, ο θόρυβος στο αεροπλάνο και η χαμηλή πίεση παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό.

7. Τα άνετα ρούχα σας βοηθούν να είστε υγιείς. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 11 Όταν είστε σε ένα αεροπλάνο, επιλέξτε άνετα ρούχα με αναπνεύσιμα υφάσματα. Θα βοηθήσει πολύ όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Επίσης, να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να φορέσετε χαλαρά ρούχα, για να αποτρέψετε την ανάπτυξη θρόμβωσης φλέβας. Τα επίσημα ρούχα μπορεί να είναι κακή επιλογή στην περίπτωση αυτή. Προσπαθήστε να αποφύγετε την καφεΐνη, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να κοιμηθείτε τη νύχτα. Θυμηθείτε να φέρετε μαζί σας τις ωτοασπίδες σας και μια ελαφριά μάσκα ύπνου. 6. Οι πιλότοι επικοινωνούν με τις αεροσυνοδούς μέσω αλεξίσφαιρης πόρτας. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 12 Είναι αλήθεια ότι οι πιλότοι διαθέτουν αλεξίσφαιρη θύρα με ειδικό κωδικό ασφαλείας. Σε κανονικές καταστάσεις, οι αεροσυνοδοί τσεκάρουν τους πιλότους μέσω του τηλεφώνου. Πρέπει να το κάνουν κάθε 40 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε 20 λεπτά τη νύχτα για να βεβαιωθούν για την ικανότητα εργασίας τους.

5. Το πιο ομαλό μέρος για να καθίσετε είναι συχνά πάνω ή κοντά στα φτερά. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 13 Ένα αεροπλάνο είναι σαν ένα τραπέζι. Τα «πιο ροκ» καθίσματα βρίσκονται στην πλάτη. Έτσι, αν θέλετε να έχετε μια ήρεμη και ήσυχη πτήση χωρίς πολλά κουνήματα, επιλέξτε θέσεις στη μέση κοντά στα φτερά.

4.Υπάρχει ένας ειδικός τρόπος για να δώσεις σήμα στο αεροδρόμιο αν στο αεροπλάνο έχει γίνει αεροπειρατεία. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 14 Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Ακόμα, κι αν συμβεί, οι πιλότοι δίνουν ένα ειδικό σήμα στο αεροδρόμιο κατά την προσγείωση: αφήνουν τα φτερά των πτερυγίων επάνω. Είναι ένας από τους τρόπους για να δείξουν ότι κάτι συμβαίνει στο αεροπλάνο.

3. Μια σκληρή προσγείωση μπορεί μερικές φορές να είναι σκόπιμη. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 15 Όταν αντιμετωπίζετε σκληρή προσγείωση σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορεί να μην οφείλεται σε έλλειψη πιλοτικών δεξιοτήτων. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές το κάνουν σκόπιμα. Εάν ο διάδρομος είναι καλυμμένος με νερό, το αεροπλάνο πρέπει να ακουμπήσει σκληρά για να «σπάσει» το στρώμα νερού και να αποτρέψει την υδροπλάνηση.

2. Τα φώτα χαμηλώνουν σκοπίμως κατά τη διάρκεια νυκτερινής προσγείωσης. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 16 Αυτό συμβαίνει για να προσαρμοστούν τα μάτια των επιβατών στη νυχτερινή όραση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, απαγορεύεται η ενεργοποίηση των φώτων ώστε οι επιβάτες να έχουν ήδη εγκλιματιστεί στο σκοτάδι και να έχουν καλύτερη πλοήγηση. 1. Το οξυγόνο στις μάσκες είναι αρκετό για 15 λεπτά.. Οι πιλότοι αποκάλυψαν 16 μικρές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ξεφτέρι στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών - Εικόνα 17 Το οξυγόνο στις μάσκες είναι αρκετό μόνο για ένα τέταρτο της ώρας, αλλά δεν πρέπει να πανικοβληθείτε – αυτός ο χρόνος αρκεί ώστε ο πιλότος να σας μεταφέρει σε χαμηλότερο υψόμετρο, όπου μπορείτε να αναπνέετε κανονικά.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ