Αυτά Είναι τα 17 πιο Όμορφα Μέρη του Πλανήτη τα όποια Κρύβουν οι Τουριστικοί Οδηγοί.

Αμφιθέατρο της Πούλα, Κροατία

Αυτά Είναι τα 17 πιο Όμορφα Μέρη του Πλανήτη τα όποια Κρύβουν οι Τουριστικοί Οδηγοί. Το 2ο Είναι Παράδεισος! - Εικόνα0 Αρένα είναι το όνομα του αμφιθεάτρου που βρίσκεται στην πόλη Πούλα (Κροατία). Η Αρένα είναι το μόνο ρωμαϊκό αμφιθέατρο που έχει διασωθεί με τέσσερις πλευρικούς πύργους και με τους τρεις ρωμαϊκούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Είναι το έκτο μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο και ένα σπάνιο παράδειγμα, ανάμεσα στα 200 ρωμαϊκά αμφιθέατρα που διασώθηκαν, μοναδικών τεχνολογικών επιτευγμάτων. Είναι ακόμα το καλύτερα διατηρημένο μνημείο της Κροατίας.

Σπήλαιο Χανγκ Σον Ντονγκ, Βιετνάμ Αυτά Είναι τα 17 πιο Όμορφα Μέρη του Πλανήτη τα όποια Κρύβουν οι Τουριστικοί Οδηγοί. Το 2ο Είναι Παράδεισος! - Εικόνα1 Το Χανγκ Σον Ντονγκ – Hang Son Doong (Ο Ποταμός του Βουνού) είναι ένα σπήλαιο του Βιετνάμ το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να – Κε Μπανγκ, 500 χιλιόμετρα νότια του Ανόι. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1991 από έναν ντόπιο αγρότη, τον Χο Χαν, αλλά αποκαλύφθηκε από μια βρετανική ομάδα το 2009. Ο αγρότης συνήθιζε να επισκέπτεται το χώρο, μέσα στο Εθνικό Πάρκο του Βιετνάμ, όταν ξαφνικά το έδαφος υποχώρησε κάτω από τα πόδια του και αποκαλύφθηκε η μαγεία που κρυβόταν εδώ και αιώνες. Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου και το διαπερνά υπόγειος ποταμός από τον οποίο προέρχεται και το όνομά του. Το Ντιρ Κέιβ έχει διαστάσεις 91 επί 91 μέτρα, αλλά έχει μήκος 1,6 χιλιόμετρα, σε αντίθεση με το Σον Ντοόνγκ που έχει μήκος 5 χιλιόμετρα, ύψος 200 μέτρα και 150 μέτρα πλάτος. Οι τεράστιες διαστάσεις του σπηλαίου δημιούργησαν συνθήκες έτσι ώστε να αναπτυχθούν σταλαγμίτες ύψους 70 μέτρων, που σήμερα θεωρούνται υψηλότεροι στον κόσμο. Τα μαργαριτάρια που βρέθηκαν μέσα στο σπήλαιο είχαν το μέγεθος μιας μπάλας του μπέιζμπολ – μέγεθος που δεν συναντάται συχνά.

Το καμπαναριό στη λίμνη Ρέσια, Ιταλία Αυτά Είναι τα 17 πιο Όμορφα Μέρη του Πλανήτη τα όποια Κρύβουν οι Τουριστικοί Οδηγοί. Το 2ο Είναι Παράδεισος! - Εικόνα2 Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Κουρόν Βενόστα, ένα μικρό τιρολέζικο χωριό στη Βόρεια Ιταλία, στα σύνορα με την Αυστρία. Πρέπει να γνωρίζει, όμως, εκ των προτέρων ότι από ολόκληρο το χωριό θα μπορέσει να δει μόνο το… καμπαναριό της εκκλησίας. Όλο το υπόλοιπο χωριό είναι βυθισμένο κάτω από το νερό της λίμνης Ρέσια.

Τα μενίρ Callanish, Σκωτία Αυτά Είναι τα 17 πιο Όμορφα Μέρη του Πλανήτη τα όποια Κρύβουν οι Τουριστικοί Οδηγοί. Το 2ο Είναι Παράδεισος! - Εικόνα3 Τα μυστηριώδη μενίρ Callanish στη νήσο Lewis στη Σκωτία, κατά τους επιστήμονες είναι το μεγαλύτερο μεγαλιθικό μνημείο του ανθρώπινου πολιτισμού. 13 πέτρες είναι κατακόρυφα τοποθετημένες, σχηματίζοντας έναν κύκλο. Σύμφωνα με μια εκδοχή, αυτά τα μενίρ δεν είναι παρά ένα γιγαντιαίο σεληνιακό ημερολόγιο, ενώ σύμφωνα με άλλους ένα αρχαίο τελετουργικό μέρος.

 Φυσική Γέφυρα Pont d’Arc, Γαλλία

Αυτά Είναι τα 17 πιο Όμορφα Μέρη του Πλανήτη τα όποια Κρύβουν οι Τουριστικοί Οδηγοί. Το 2ο Είναι Παράδεισος! - Εικόνα4 Μια φυσική γέφυρα σχηματίζεται από τον ποταμό Ardeche στο νότο της Γαλλίας. Η Pont d’Arc έχει έναν παγκοσμίου φήμης γείτονα, την σπηλιά Chauvet, μέσα στην οποία βρέθηκαν ζωγραφιές, που χρονολογούνται 36.000 πριν. Μάλιστα το μέρος ανήκει στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η φυσική αψίδα χαρακτηρίστηκε γαλλικό μνημείο εθνικής κληρονομιάς το 1982 και αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα στη χώρα μιας φυσικής γέφυρας, που στέκεται πάνω από ένα ποτάμι. Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3 4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ