10 από τους καλύτερους «κακούς» της ελληνικής τηλεόρασης

Είστε έτοιμοι να έρθετε αντιμέτωποι με μια μεγάλη δόση κακίας; Κακία, φθόνος, διαφθορά, έγκλημα, όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Ποιος ελληνικός τηλεοπτικός ρόλος θα κρατήσει τα πρωτεία; Ποιοι θα κονταροχτυπηθούν στην κορυφαία πεντάδα; Οι απαντήσεις στο παρακάτω άρθρο!

10. Άρης Παυρινός

10 από τους καλύτερους «κακούς» της ελληνικής τηλεόρασης - Εικόνα0 Πρόκειται για την πηγή του κακού, τον καθρέφτη της διαφθοράς, του μίσους και της απάτης. Όλοι τον γνωρίσαμε το 2005 στην επιτυχημένη σειρά «Στο παρά 5», αλλά αποκαλύφθηκε τη δεύτερη χρόνια του σήριαλ. Άρης Παυρινός το όνομά του ή καλύτερα το χέρι με το ουίσκι. Γύρω από το πρόσωπο του ξεδιπλώθηκε ένα μυστήριο για την ταυτότητα του ηθοποιού τον πρώτο χρόνο, καθώς όλοι αναρωτιόμασταν «ποιος ήταν ο τύπος που κινούσε τα νήματα στη σειρά». Κατείχε κύρος, δύναμη, εξουσία και χρήμα, αλλά τίποτα δεν του ήταν αρκετό. Χαρακτηριστική φράση, σαν απόδειξη του μίσους του, αποτελεί η εξής: «Αν χρειαστεί να σκοτώσω ξανά, θα το κάνω» και το έκανε πολλές φορές. Δεν δίστασε να καταχραστεί χρήματα δημοσίου, να δολοφονήσει κόσμο, να παρανομήσει, αλλά και να διαπράξει διάφορα αδικήματα. Το τέλος του; Το πιο τραγικό για εκείνον: η αυτοκτονία του. Δεν άντεξε τον εξευτελισμό και την ταπείνωση και διάλεξε τον θάνατο. Η παρέα των 5 κατάφερε να γλυτώσει πολλές φορές από τις παγίδες και τις ενέδρες που παρακινούσε ο ίδιος τις περισσότερες φορές.

9. Αμαλία Κώνστα

10 από τους καλύτερους «κακούς» της ελληνικής τηλεόρασης - Εικόνα1

Τη μάθαμε στην επίσης επιτυχημένη σειρά του Mega «Το Ρετιρέ» (η σειρά που δεν είχε τέλος)και είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πρόκειται για την αδερφή του Χρήστου, συζύγου της Κατερίνας. Γιατί την τοποθετώ στην κατηγορία των κακών; Επειδή αποτέλεσε την επιτομή της γκρίνιας, της ζήλιας και του μίσους. Η ενοχλητική (τσιριχτή) φωνή της Αμαλίας ήταν διαπεραστική και η παραξενιά της επίσης αισθητή σ’ όλη τη σειρά. Κουτσομπολιά και φλυαρία ήταν σίγουρα κάποια από τα βασικά της χαρακτηριστικά.

8. Σμαράγδα Πλαπούτα

10 από τους καλύτερους «κακούς» της ελληνικής τηλεόρασης - Εικόνα2 «Διονύύύύση…!» Την ανακαλύψαμε στην Νταντά, μια ελληνική παραγωγή βασισμένη στο ξένο τηλεοπτικό πρόγραμμα “The Nanny”. Ήταν συνεργάτιδα και το «δεξί χέρι» του Άρη Μπακόπουλου, θεατρικού παραγωγού. Ζήλευε την νταντά, Μαίρη, για πολλούς λόγους και τη θεωρούσε «εμπόδιο» μεταξύ εκείνης και του Άρη, καθώς ήταν ερωτευμένη μαζί του. Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που είχε για να βγάλει εκτός «πεδίου» τη Μαίρη. Όλοι τη θυμόμαστε για την αιώνια κόντρα που είχε με τον Διονύση, τον οικονόμο του σπιτιού και για τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους τους. Πως θα τη χαρακτήριζα; Μια κακή μεγαλοκοπέλα της «υψηλής» κοινωνίας, γαλουχημένη με υλικές αξίες. Στο τέλος, βέβαια συνειδητοποίησε ότι ήταν ερωτευμένη με τον άνθρωπο που εξευτέλιζε και κορόιδευε πολύ καιρό.

7. Ρωξάνη Ντάνου – Κουλουμπή

10 από τους καλύτερους «κακούς» της ελληνικής τηλεόρασης - Εικόνα3 Η Ντάνου (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) είναι η διευθύντρια των φυλακών. Είναι διεφθαρμένη, ιδιοτελής, ανήθικη και πανούργα και θέλει να διώξει τον Παυλάτο από τις φυλακές, καθώς αυτός στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά της. Προκειμένου να το πετύχει, μηχανεύεται διάφορα τεχνάσματα τα οποία όμως, αποτυγχάνουν τελικά. Έχει ιδιαίτερα καυστικό και ειρωνικό χιούμορ και κακομεταχειρίζεται τους πάντες. Αδιαφορεί για το καλό των κρατούμενων και κάνει κρυφά πλιάτσικο αδειάζοντας τις αποθήκες τροφίμων των φυλακών, σε συνεργασία με τον αρχιδεσμοφύλακα Μπατσινίλα, που είναι κρυφός εpαστής της, αλλά κάποια στιγμή αποκαλύπτονται οι κομπίνες της και φυλακίζεται, με αποτέλεσμα τη διεύθυνση των φυλακών να την αναλάβει ο Ζαφόλιας. Η Ντάνου μερικές φορές, αποκαλείται με το παρατσούκλι «Τασσώ» συνήθως από την Καλίτση.

6. Αννέτα Μπεζεντάκου – Ζύγουρα

10 από τους καλύτερους «κακούς» της ελληνικής τηλεόρασης - Εικόνα4 Ζήλια, μίσος, τάση να εκμεταλλεύεται τους άλλους, πικρία και κακία είναι μερικά πράγματα που ξεχωρίζουν πάνω της. Τη γνωρίσαμε στη σειρά «Είσαι το ταίρι μου» και υποδυόταν την κόρη της οικογενείας Μπεζεντάκου. Δεν δίσταζε να υποτιμάει τον γλυκό σύζυγο της, Παναγιώτη. Υπεροπτική και ψώνιο. Αδίστακτη και κακοπροαίρετη. Δεν άφηνε τον γιο της να χαρεί τα παιδικά του χρόνια, μιας και τον πίεζε υπερβολικά υποδεικνύοντας του «τι να κάνει». Στόχος της ήταν να πετάξει έξω από το σπίτι της οικογένειας, την Στέλλα, την οποία σχολίαζε επικριτικά για τα κιλά της, αλλά κι όχι μόνο. Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ