Αυτοί είναι οι Έλληνες διάσημοι που υιοθέτησαν παιδί

Το να υιοθετήσει κάποιος ένα παιδί δεν είναι μια απλή υπόθεση. Απαιτεί γενναιοψυχία και ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης. Απαιτεί πλήρη και εκτός ορίων αφοσίωση σε μία μικρή παιδική ψυχή που από τη μία στιγμή στην άλλη γίνεται το δικό σου παιδί. Γιατί μητέρα ή πατέρα δεν σε κάνει μία… γέννα, σε κάνει μία ακατανίκητη επιθυμία να προσφέρεις ανιδιοτελή αγάπη σ΄ένα παιδί, ακόμη και αν δεν έχετε τον ίδιο γενετικό κώδικα.

Ευτυχώς δεν είναι λίγοι οι διάσημοι Έλληνες και ξένοι που πήραν την απόφαση να υιοθετήσουν ένα – ή και περισσότερα σε κάποιες περιπτώσεις παιδιά. Μάλιστα, κάποιοι θέλησαν να αξιοποιήσουν την δυνατότητα της υιοθεσίας αν και είχαν ήδη κάνει τα δικά τους βιολογικά παιδιά.

Πρόσφατα ακούσαμε τη συγκινητική κατάθεση ψυχής της Νία Βαρντάλος στην Ελένη Μενεγάκη και το Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, όπου με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την κόρη της, το κοpιτσάκι που υιοθέτησε και που δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς αυτή. Δυστυχώς στην Ελλάδα, οι διαδικασίες υιοθεσίας δεν είναι τόσο απλές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα εξομολογήθηκαν σε συνέντευξή τους ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου που σταμάτησαν πλέον να ελπίζουν.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις υιοθεσίας από Ελληνες διάσημους. Τη δυσκολία της να αποκτήσει το δικό της βιολογικό παιδί, ήταν ένα μυστικό που το κρατούσε για πολλά χρόνια μέσα της η Νία Βαρντάλος. Η διάσημη ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, μετά από 22 χρόνια ευτυχισμένου γάμου με τον σύζυγό της Ίαν Γκομέζ, αποφάσισαν γίνουν γονείς ενός τρίχρονου κοpιτσιού με τη διαδικασία της υιοθεσίας. Αυτοί είναι οι Έλληνες διάσημοι που υιοθέτησαν παιδί - Εικόνα 1 Η Χαρούλα Αλεξίου έχει μιλήσει σε συνεντέυξεις της για την υιοθεσία του γιού της, Μάνου: «Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται, κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο». Αυτοί είναι οι Έλληνες διάσημοι που υιοθέτησαν παιδί - Εικόνα 2 Μετά από πέντε χρόνια σχέσης, εκ των οποίων τα δύο παντρεμένοι, η Βίκυ Βολιώτη και ο αγαπημένος της, Σίμος Σαρκετζής, υιοθέτησαν ένα κοpιτσάκι. Αυτοί είναι οι Έλληνες διάσημοι που υιοθέτησαν παιδί - Εικόνα 3 Η Μιμή Ντενίση δε δυσκολεύτηκε πολύ να αποκαλύψει στη κόρης της Μαριτίνα πως την έχει υιοθετήσει. Χαρακτηριστικά έχει δηλώσει: «Ήταν πολύ εύκολο και της το είπα όταν ήταν δυο ετών. Πιστεύω ότι όποιος έχει ζήσει ιστορία υιοθεσίας θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά από την αρχή και να το κάνει μέρος της ζωής του από τότε που το παιδί είναι σχεδόν βρέφος γιατί τότε δεν έχει ζήσει άλλη ζωή ούτε άλλη ιστορία και του φαίνεται φυσιολογικό. Και συνέχισε: «Αν αργήσεις να του το πεις το παιδί σε θεωρεί ψεύτη μετά. Δεν σε εμπιστεύεται σε κανένα τομέα. Το παιδί μου είναι το παιδί μου. Επειδή δεν έχει το DNA το δικό μου δεν σημαίνει κάτι. Όπως της έχω πει κιόλας εμένα είναι το παιδί μου γιατί έφτασε μια στιγμή που αποφάσισα ότι αυτή είναι το παιδί μου. Δηλαδή κάποια που έμεινε έγκυος τυχαία από κάποιον που ούτε ήξερε, αγαπάει το παιδί της περισσότερο; Αφού ούτε που το ήθελε» Αυτοί είναι οι Έλληνες διάσημοι που υιοθέτησαν παιδί - Εικόνα 4«Έχω τρία παιδιά! Τον Διονύση, τον Νικόλα και τον Μουσαφά. Έχουμε υιοθετήσει ένα παιδάκι από τη Σερβία, δεν το έχω δει ποτέ παρά μόνο σε φωτογραφίες. Έχω μια έγνοια διαδικτυακή για το παιδί μου… μια μικρή συνδρομή αλλά υιοθετώντας κατά βάση μια νοοτροπία που θέλει τα παιδιά μας να είναι παιδιά όλου του κόσμου.» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Γαρδέλης. Αυτοί είναι οι Έλληνες διάσημοι που υιοθέτησαν παιδί - Εικόνα 5

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ