15 ηθοποιοί που μεταμορφώθηκαν για τις ανάγκες ρόλων

Συνηθίζουμε να πιστεύουμε πως οι διάσημοι είναι τυχεροί που εμφανίζονται πάντα λαμπεροί. Έχετε σκεφτεί όμως τι χρειάζεται για να υποδυθούν ορισμένους ιδιαίτερους χαρακτήρες; Από το να κρατήσουν μυστικά από την οικογένεια τους, να περάσουν πολλές ώρες σε μια καρέκλα μακιγιάζ ως και να πάρουν βάρος.

Αυτές είναι μερικές από τις θυσίες που κάνουν για να γίνουν αγνώριστοι, για χάρη ενός ρόλου. Όλα αυτά απαιτούν ομαδική εργασία και οι καλλιτέχνες του μακιγιάζ, έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν. Παρακάτω θα δείτε μια συλλογή με εκπληκτικές μεταμορφώσεις ηθοποιών. Το μακιγιάζ και η προσθετική τέχνη, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

#15 Τίλντα Σουίντον, «Ξενοδοχείο Grand Budapest», 201415 ηθοποιοί που μεταμορφώθηκαν για τις ανάγκες ρόλων - Εικόνα 1

© Nicolas Liponne/NurPhoto/Sipa US/East News   © Fox Searchlight

Για το ρόλο της ηλικιωμένης Μαντάμ Ντι, η ηθοποιός έπρεπε να περάσει 5 ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ για να μεταμορφωθεί και άλλες 5 ώρες για να το αφαιρέσει.

#14 Τζάρεντ Λέτο, «Dallas Buyers Club», 201315 ηθοποιοί που μεταμορφώθηκαν για τις ανάγκες ρόλων - Εικόνα 2

© AFP/EAST NEWS   © Focus Features

Ο μακιγιέρ μίλησε με πολλούς γιατρούς σχετικά με το AIDS. Το μακιγιάζ του χαρακτήρα ως ασθενή, ήταν μια περίπλοκη διαδικασία που περιελάμβανε τη δημιουργία οστών, εξανθημάτων και δερματικών αλλοιώσεων.

#13 Τζον Τραβόλτα, «Hairspray», 200715 ηθοποιοί που μεταμορφώθηκαν για τις ανάγκες ρόλων - Εικόνα 3

© Paul Marks/Broadimage/EAST NEWS   © New Line Cinema

Ο ηθοποιός πέρασε 14 μήνες σκεπτόμενος πριν συμφωνήσει να παίξει τον ρόλο της Έντνα Τέρνμπλαντ. Στα γυρίσματα, έπρεπε να περάσει περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα φορώντας ένα ολόσωμο κοστούμι που ζύγιζε περισσότερο από 14 κιλά.

#12 Ντάνι Ντε Βίτο, «Ο Μπάτμαν Επιστρέφει», 199215 ηθοποιοί που μεταμορφώθηκαν για τις ανάγκες ρόλων - Εικόνα 4

© BP/ADM/Capital Pictures/EAST NEWS   © Warner Bros.

Το συνεργείο της ταινίας εργάστηκε σκληρά για να δημιουργήσει και να κρατήσει κρυφό αυτό τον χαρακτήρα. Δεν επιτρεπόταν στον ηθοποιό να περιγράψει σε κανέναν την εμφάνισή του ως Πιγκουίνο, ούτε καν στα μέλη της οικογένειάς του.

#11 Τζέικομπ Τράμπλεϊ, «Θαύμα», 201715 ηθοποιοί που μεταμορφώθηκαν για τις ανάγκες ρόλων - Εικόνα 5

© Willy Sanjuan/Invision/AP/Fotolink   © Lionsgate

Ο μικρός ηθοποιός δήλωσε πως απαιτούνταν 2 ώρες για το μακιγιάζ και την εφαρμογή των προσθετικών τμημάτων, για να μετατραπεί στο χαρακτήρα του Όγκυ Πούλμαν. Επίσης, κατάφερε να γίνει φίλος με παιδιά που έχουν διαφορές προσώπου και αυτό τον βοήθησε να καταλάβει καλύτερα τον ρόλο του. Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

Σελίδα — 1 2 3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ